Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Egy hét, kétezer fiatal

Az IFES, a világ 143 országában jelen lévő, egyetemi keresztény közösségeket összefogó szervezet nemzetközi találkozójának ezúttal Győr adhatott otthont. Az egyhetes rendezvényre 47 országból kétezer fiatal érkezett.
A kisalföldi megyeszékhelyen egyszerre ilyen sok külföldi főiskolás és egyetemista ritkán fordult meg, mint az elmúlt egy hétben. Az IFES és magyarországi tagszervezete, a MEKDSZ (Magyar Evangéliumi Keresztény Diákszövetség) ugyanis e várost választotta nemzetközi találkozójának színhelyéül.

Tóth Krisztinától, a program főszervezőjétől megtudtuk: Magyarország még egyszer sem volt házigazdája a négyévenkénti diákkonferenciának. Győr mellett azért döntöttek, mert jó a földrajzi megközelíthetősége, egyetemi város és sok szép látnivalóval rendelkezik. A találkozón 47 ország 2000 fiatalja vett részt.

Az európai országok mellett érkeztek vendégek Kanadából, Amerikából, Izraelből és az egykori Szovjetunió utódállamaiból is.
A nemzetközi diákkonferencián – melynek a bázisa a Széchenyi-egyetemen volt – a főiskolások és egyetemisták a keresztény hittel, a fiatalok közösségeivel, a példamutató élettel, a keresztény ideállal kapcsolatos nézeteiket és tapasztalataikat osztották meg egymással. A rendezvény fő nyelve az angol volt, a nagyelőadásokon szinkrontolmács is segítette a megértést. A bibliatanulmányozás anyanyelven, kiscsoportokban zajlott, és Péter apostol első levelén elmélkedtek a fiatalok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyuszi-kupából Tilai-emléktorna

Tilai Lajos, Kunsziget előző polgármestere indította útjára a kistérségi teremlabdarúgó-tornát, amit… Tovább olvasom