Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Egy helyen minden, ami egészséges

Vándorló piac: hétvégente más városrészekben népszerűsítik az életmódváltást, emellett szűrővizsgálatokat is tartanak.

Biotermékek, gyümölcslevek, dzsemek kínálata, mérő- és szűrővizsgálatok egy helyen, tájékoztató és szórakoztató programokkal színesítve – mindezt nyújtja a Győrben tavasszal szokásos Egészségpiac programsorozat. Szombaton a ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban ösztönözte életmódváltásra az érdeklődőket.

Több mint tíz éve minden tavasszal megrendezik Győrben az Egészségpiac programsorozatot. Fő célja a lakosság figyelmének felkeltése az egészség fontosságára. Csupa a szervezetnek jó termék kínálata, kóstolója, kipróbálási lehetősége várja az érdeklődőket hétvégente más-más helyszíneken. A ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban is összegyűltek a környékbeliek.

Sokorópátkáról érkezett lányaival Bogdányi Mária, aki négy gyermek édesanyja és különösen fontosnak tartja, hogy már kiskorukban odafigyeljen egészségükre. Tovább is képezte magát ennek érdekében, de az Egészségpiacon is talált olyan, számára újdonságnak számító termékeket, amikkel családját óvhatja, táplálkozási lehetőségeit bővítheti. Például natúr almalevet kóstoltak és biofűszerekkel készült termékeket.

– Lehetőleg minél kevesebb adalékanyaggal igyekszünk élni, ezért a zöldséget, a gyümölcsöt és a gabonát a rábcakapi biokertészetből veszem, a kenyeret, a zsemlét otthon magam sütöm.

Az életmódváltást nem lehet megspórolni különböző modern gépekkel, nem elég felismerni egy-egy betegséget, veszélyt jelző tünetet, ha az azt követő szükséges döntés elmarad, nem tesz az ember maga valamit a változásért – mondta az asszony, aki a rendezvény előnyének tartotta, hogy több olyan szűrővizsgálatot is egy helyen, ingyenesen lehetett elvégeztetni, ami miatt különben több szakrendelésre kell elmenni.

A következő hétvégén Győr-Szabadhegyen lesznek egészségpiacok, április 20-án délután kettőtől a Radó Tibor-iskolában, április 21-én, a József Attila Művelődési Házban. A részletes programról a 96/500-555-ös számon kérhető információ.

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dupla sávszélesség, új csomagok

ViDaNet: május 1-jétől Koroncón és Gönyűn is elérhető lesz a világháló a kábelhálózaton. Tovább olvasom