Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Egy helyben állva nehéz dolgozni

Olvasói kérdés: „Több száz dolgozó problémáját tolmácsolom. Aki táppénzre megy, attól nálunk megvonják a cafetériát. Csak állva szabad dolgoznunk, pedig korábban voltak székeink, és feladatunkat ülve is el tudnánk végezni. De aki leül, attól megvonják a mozgóbért."
Így nagyon megterhelő a munkánk, amihez nyáron még hozzájön az üzem szinte elviselhetetlen hősége. A szereldében is sok gép van, pedig ott legalább másfél méterrel alacsonyabb a belmagasság."

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) szakértői azzal kezdték válaszukat, hogy a cafetéria olyan béren kívüli juttatás, amit a munkáltatónak nem kötelező adnia: adható juttatás. A kifizetés feltételeit írásban kell rögzíteni. Potyondi Antal és Kránitz Pál szerint a munkáltató a kifizetést táppénzes állományra hivatkozva csak akkor tagadhatja meg, ha ez a megállapodásban rögzítve van. Arra is felhívták a figyelmet az érdekvédők, hogy a munkavégzés egészséges és biztonságos feltételeit a munkáltatónak kell biztosítania. Ha ezt a dolgozók meggyőződése szerint nem teszi meg, akkor a munkakörülményekkel kapcsolatos panaszaikkal a munkaügyi felügyelőséghez fordulhatnak.

Olvasóink írták

 • 2. tricseésnemválasztokmásiknevet 2008. március 02. 11:29
  „citizen kedves

  nehogymár melós essen a melósnak egy szék miatt

  össze kellene inkább fogni a fotelesek ellen:)

  hogy a trónokról ne is beszéljek:)”
 • 1. Citizen 2008. március 01. 08:57
  „Nekünk sem cafetéria sem mozgobér de még szék sem jár.Ugyan ugy dolgoznunk kell akár télen akár , a nyári höségben álva mint mások .Akkor most mi is sajnáltassuk magunkat???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tárlat az OTP székházában

Győr - Az OTP rendhagyó módon győri székházában most már időről időre művészeti tárlatokat szervez.… Tovább olvasom