Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Egy házban az ikrényi civilek

Ikrény életében, fejlődésében fontos szerepet töltenek be a különböző civil szervezetek, ezért az önkormányzat hathatós támogatásával közös „otthont" teremtettek maguknak, amit a hétvégén adtak át.

Miután  szeptemberben átadták a település új orvosi rendelőjét, úgy döntött az ikrényi képviselő-testület, hogy a régi rendelőt felújíttatja és a mintegy 150 négyzetméter alapterületű épületet a három civil szervezet – a nyugdíjasklub, az Ikrényi Ifjúsági Egyesület, valamint a polgárőrség – rendelkezésére bocsátja. A belső felújítás  egymillió forintból, a civil szervezetek tagjainak segítségével elkészült, s szombaton ünnepélyes keretek között birtokba is vehették.
A „hármakon" kívül az új „civilházban" kapott helyet a családsegítő és gyermekvédelmi szolgálat  irodája is.
A település polgármestere, Gergó András a megnyitón elmondta: az önkormányzat és a település számára egyaránt nagyon fontos a civil szervezetek működése, melyek a társadalmiság megteremtői. Az  ifjúsági egyesület vezetője, Páros Szabolcs úgy véli, az új lehetőség – hogy megfelelő helyre tudják összehívni a fiatalokat, kulturált helyen tölthetik el a szabadidejüket – minőségi előrelépést jelent számukra.

A nyugdíjasklub vezetője, Horváth Józsefné elmondta lapunknak, hogy az 51 tagú csoport egy éve alakult, s eddig a polgármesteri hivatalban kaptak helyet. Most, hogy jó helyük lesz, még színvonalasabb klubéletet élhetnek majd. Horváthné hozzátette:  szívesen vettek részt az átadás előtti takarítási munkákban.
A környező 20 településen működő családsegítő és gyermekjóléti szolgálat helyi családgondozója, Németh Kálmánné  is már a civilház külön helyiségében fogadhatja a problémákkal őt felkeresőket. Ami különösen fontos a személyes, diszkrét intézkedéshez, segítségnyújtáshoz. Ugyanakkor gyermekrendezvényeket is tudnak szervezni a létesítményben. Kálmán László, a 78 fős ikrényi polgárőrség vezetője örül annak, hogy külön szolgálati helyet kapnak, amelyben
telefon és CB-rádió is segíti szolgálatukat. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viták a csarnok körül

Nagy tömegeket mozgató kulturális és sportesemények között is reflektorfényben van Győr város… Tovább olvasom