Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Egy évvel a mezőörsi ár után: ˝Beigazolódtak a félelmeink˝

"A talajvíz visszahúzódott, ám azóta a házfalak tovább repedtek, van olyan ház, ahová szinte belépéskor beesik az ember. Még a saját ingatlanomon is repednek a falak. A mezőörsiek attól tartanak, hogy egyszer újabb árhullám önti el a falut – mivel a Cuhai-Bakony-eret tavaly óta sem kotorták meg" – közölte Farkasdi Károly polgármester.

"Egy éve nem tudom rendbe tenni az udvart, pedig folyamatosan dolgozom rajta" – kezdte Rákóczi Attila. "Félek, hogy összedől a melléképület, nem is merek hozzányúlni. Minek álljak neki először: a kertnek vagy a kerítésnek?

Egyszerűen nem érem magam utol. Hét tyúkom van az ólban, abból három túlélő, átvészelte a tavalyi árvizet. De nézzék meg, hogy néz ki a szomszéd házfala!" – mutatja.

Vizes falak – Még mindig nem száradt ki Juhász Sándor és Juhász Judit házának fala – belül potyog a vakolat. Fotó: H. Baranyai Edina
Vizes falak – Még mindig nem száradt ki Juhász Sándor és Juhász Judit házának fala – belül potyog a vakolat. Fotó: H. Baranyai Edina


"Ha ledőlne, ide borulna az udvarunkra" – magyarázza. "A lakásunkban reped a fal: úgy döntöttünk, egyelőre várunk. Jövő májusban kezdjük el szétbontani, s újra felhúzni: addig nincs értelme nekiállni" – mondta.

Ő is megerősítette: sokan tartanak a faluban egy újabb árvíztől, mivel a közeli vízfolyáson tavaly óta sem történt érdemi beavatkozás.

A mezőörsiek tartanak egy újabb árvíztől, mivel a közeli vízfolyáson tavaly óta sem történt érdemi beavatkozás.

Olvasóink írták

  • 2. mmm24 2011. június 19. 11:18
    „1.-hez--Magyarország:)”
  • 1. Sárgacsekk 2011. június 18. 23:02
    „Ez év elején.egy vállalkozó felajánlotta a falúnak,hogy rendbe hozza a meder, kritikus 250 méteres szakaszát. Mindössze a gépekbe szükséges üzemanyagot kérte az önkormányzattól.Válaszra sem méltatták!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tizenkét éves Krisztofernek csaknem kettészakadt a mája, életét a győri kórházban mentették meg

Gyakorlatilag kettészakadt a mája annak a tizenkét éves kisfiúnak, akire egy műmárvány oszlop zuhant egy csornai üzletházban. Tovább olvasom