Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Egy évig készül a karácsonyra

Megye - A győriek népszerű orgonaművésze, Rákász Gergő egész évben készül karácsonyi koncertjeire, decemberben pedig nyakába veszi az országot és Debrecentől Nyíregyházáig, Esztergomtól Csornáig sokfelé szerez kellemes perceket a hallgatóságnak.
A győri művész karácsony másnapján Győrben, a Kossuth utcai református templomban koncertezik. A lélek felemelését, a feltöltődést és a másokra való odafigyelést tartja kiemelten fontosnak. Szerinte az ünnep lényege, hogy észrevegyük a jó Istent a másik emberben: a postásban, az eladóban vagy épp a legjobb szomszédunkban.

– Ha észrevesszük a jót embertársunkban, rögtön egyszerűbbé válnak a dolgok, megszépülnek a mindennapok – szögezte le az orgonaművész. – A másikkal való bánás egyszerre mennyország és pokol. Hogy melyiket választjuk aktuálisan, magunk döntjük el, csak erről keveset beszélünk.

A koncertkörutat Rákász Gergő idén Nyíregyházán kezdte, a megyében pedig több helyen is ezekben a napokban játszik. Győrben karácsony másnapján este 7 órától a református templomban, csütörtökön este ugyancsak 7 órától a soproni Szent György-templomban ad hangversenyt. A mosonmagyaróváriak pénteken a Szent Gotthárd-templomban, a csornaiak a Jézus Szíve-templomban pedig szombaton hallhatják a művészt.

Rákász Gergő karácsonyi koncertjein Reményi Attila új műve is hallható.

Rákász Gergő 19 hangversenyből álló koncertkörútja mellett két civil szervezet karácsonyfája alá is letett egy kis ajándékot. Cseperedő kamaszként éveken át cserkészkedett, a közösségben értékeket kapott, így természetesnek tartotta, hogy karácsony lévén segíti a csoport munkáját, emellett a – Segítőház Alapítványon keresztül – a karácsonyi szeretetcsomagok elkészítéséhez is hozzájárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kunsziget adventje

Kunsziget - Sokféle programot szerveztek advent idején a faluban, ugyanis a helyi civil szervezetek… Tovább olvasom