Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Egy év ingyen lakhatás: családot várnak Tápszentmiklósra

Tápszentmiklós önkormányzata bérbe ad egy faluközpontban összkomfortos lakást. A hivatal a beköltözést követő egy évig a lakhatást ingyen biztosítja a családnak.

"A lakás decemberben beköltözhető lesz. A lakás előszoba, konyha, kamra, fürdőszoba és két hálószoba helyiségekből áll. A lakás bérbe vételéhez jelentkezni lehet a Tápszentmiklósi Önkormányzatnál.

Az önkormányzat a beköltözést követő egy évig a lakhatást ingyen biztosítja a családnak. Ezen időn belül a családnak a lakbér összegének megfelelő elő takarékosságot kell vállalnia.

Egy év után a településen szokásos lakbért kell fizetni. Feltétel: a szülőknek legyen biztos munkahelyük (főleg az apának), legalább két, legfeljebb három kiskorú gyermekük legyen (legidősebb gyermek is alsóba járjon). Ideköltözés esetén a szülők vállalják, hogy gyermekeiket a Tápszentmiklósi óvodába és iskolába íratják be.

A lakásban használható, nagyon szép állapotban lévő bútor is van,
(konyhabútor, szobabútor, gáztűzhely, stb), amelyek egyeztetés után a
jelenlegi bérlőktől átvehető" - írta a kisalfold.hu-nak küldött levelében Kovács József, Tápszentmiklós polgármestere

Bővebb felvilágosítást az igazgatási előadótól vagy a polgármestertől
lehet kérni: tel: 96/554-019, 96/470-681
email: polgarmester@tapszentmiklos.hu

Olvasóink írták

 • 15. szentmiklos 2010. november 13. 17:39
  „tuttinak!
  Te nagyokos műveletlen! A polgit ötödszörre választották újra, neki nem kell megvásárolnia a polgármesterséget! Meg aztán mivel ellenfele sem volt, nem kellett neki kampányolnia! Hogy sír? Te okoska még jó, hogy sír, legalább majd nektek is kikaparja megint a gesztenyét, mert ti meg tátott szájjal lesitek mikor repül bele a sült galamb!!! Tápszentmiklós magasan előttetek jár és ezt nehezen viselitek el! Ja, pofázni meg te szoktál meg a ló!!! meg a hozzád hasonló!!! Iratkozzál be az elemibe te észosztó!!!!”
 • 14. tutti 2010. november 13. 10:12
  „szentmiklós

  No hallom sz.rban van a falu!
  5 milla hiányzik a létfenntartáshoz.
  Visszaszívom a 9. hozzászólásomat és csak annyit fűznék hozzá,
  hogy egész eddíg mindenki azt pofázta milyen jó a faluban élőknek mert ezt kapnak meg azt kapnak.
  A tv-ben meg sír a polgi.
  Akkor csak azért osztogatta a zsét sok hónapon keresztül, hogy megválasszák utána pedig elmondja, hogy nincs is pénz???
  mert elosztogatta.”
 • 13. Egy_masik_tapszentmiklosi 2010. november 07. 07:47
  „janikának: sajnos helyi üzemek nincsenek (az 1-2 helyi asztalosüzemtől eltekintve), pedig minden infrastruktúra adott. De ha csak egy picit is gondolkoznál, akkor rájönnél, hogy miért: mindig is a nagyobb városok voltak-lesznek az ipari központok, hiszen ott koncentrálódik a közlekedés, a képzett munkaerő stb. Azokban a falvakban, ahol üzemek vannak, ott pedig egy-egy üzem nem az összes családnak tud megélhetést adni, tehát mindenképpen lesznek olyanok, akiknek el kell járniuk máshova dolgozni vagy nekiállnak gazdálkodni (ami egyre kevésbé éri meg, de ez egy másik tészta). De - visszatérve egy picit Tápszentmiklósra - igazából ez nem annyira fontos (mármint a helyi üzemek), mert van varázsa egy-egy ilyen falunak: nincs szmog (a sok autótól, teherautótól), nincs elviselhetetlen bűz (mint pl. Győrben a szeszgyártól), nincs teli kutyaszarral az utca, bármikor nyugodt szívvel kiengedhetem a gyerekeimet játszani (friss, tiszta levegő), biciklizni, haverozni. Itt bűnözés nem létezik, mint városon (lásd pl. Győrben fegyveres rablás), ennek az egyik oka többek közt az, hogy mi egy kis közösség vagyunk és figyelünk egymásra. Aki pedig dolgozni tud és akar, az nyugodtan beutazhat Győrbe vagy éppen Komáromba az egyes multikhoz. Egy városi embernek is kell utaznia, csak ők helyi járaton teszik, mi pedig helyközin.”
 • 12. MTT 2010. november 06. 15:13
  „11-nek: Ez az, így kell az ilyet értelmezni, van egy szint, ahova nem szabad lemenni!”
 • 11. szentmiklos 2010. november 06. 13:45
  „Igazad van MTT! Nem is vitázok velük mert annyit sem érdemelnek! Különben meg vajon máshol miért nem osztogatják azt az összekilincselt pénzt? Vagy jobb ha lenyúlják, mint máshol? Itt legalább a falu lakosságának adják azt. A gyengébbek kedvéért meg azt is elárulom, az ideköltöző 52 gyermek után járó állami támogatás évente 15 milla!!!!! Na ugye, hogy nem is volt olyan hülye ötlet ez a beköltöztetés? Mert ha egy osztályba öttel vagy tízzel többen vannak, attól még nem kell egy plusz tanár és több villany sem fogy. Ellenben a normatíva sokkal több ami a faluba, az iskolába kerül. Ti nagyokosok, hogy még jobban irigykedjetek, elárulom, hogy 23 milláért most rendezik be az iskolát olyan eszközökkel, amelyek lehet, hogy a Ti gyermekeiteknek csak álom marad a városi iskolátokban! Ha valaki falun él nem jelenti azt, hogy értéktelenebb ember mint Ti vagytok! SőT!!!!!
  Különben meg azt mondtok amit akartok! Oszt jó napot!”
 • 10. janika 2010. november 06. 12:59
  „Szerintem az lenne az irigylésre méltó, ha mint írtam munkahelyeket és az abból megélhetést biztosítanák azok a politikusok akik, azt vállalták. Sőt ez az efféle falvakban még nagyon is dicséretes dolog lenne. Az összekilincselt pénzt pedig a legkönnyebb osztogatni.”
 • 9. tutti 2010. november 06. 08:45
  „A támogatásokra jutó pénz valahonnan jön!
  Csak nem az államkasszából?Mert hogy nem a miklósiak dobják össze a lét az biztos.
  Egyébként gratula a pm-nek.Másnak is elmagyarázhatná azt, hogy hogy kell ennyi lét gyűjteni!”
 • 8. MTT 2010. november 06. 07:54
  „Alapvetően ez a magyar ember problémája, hogy irigy a másikra. Mint Önök, kedves hozzászólók. Lehet fikázni a falusi embert, lehet fikázni a szegényebbet, -aki megjegyzem attól még nem becstelenebb, mint bárki közülünk-lehet fikázni azt a polgármester, aki már letett valamit az asztalra, stb...Az már csak Önökön múlik, mit gondolnak még ide a sor végére. Attól, hogy jobb élet reményében valaki feladja a múltját és cuccol, költözik, szerintem biztosan nem egy könnyű lépés az életében, de megteszi a gyermeki jövőéjért, ezzel segítve egy falu lakosságát. Nem értem, mi a gond. Az meg hogy van net? Urambocsá´ a 21.-ik századba hadd ne kelljen érte elnézést kérnie senkinek, ma már a legkisebb tanyán is elérhető. Ja persze, Önök ezt nem érthetik mivel akkor sem költöznének falura, ha 10 évig ingyen lakhatnának!? Tartsanak kedveseim egy kis önvizsgálatot, aztán kérdezzék meg saját maguktól hogy most jobb-e a közérzetük attól, hogy olyanba rúgnak bele, akibe már az életnek sikerült....Szégyellem magam Önök helyett. Szép napot.”
 • 7. Esthajnal 2010. november 05. 20:05
  „Janikánál a pont
  rohadt okosnak képzeled magad "szentmiklos", nagy idézőjelben SZENTMIKLÓS
  lakást adtak a segged alá aztán kinyílik a csipád?”
 • 6. janika 2010. november 05. 19:05
  „Örülök neki, hogy van boldog ember egy-egy faluba és még NET-ezik is. Sőt még a küszöböt sem rágja. Viszont annak sokkal jobban tudna az olvasó és a többi falu elöljárói is, hogy, azt sorolta volna föl, hogy milyen helyi üzemekben dolgoznak az emberek Tápszentmiklóson és milyen eladható árut termelnek. Hátha ragályos lenne a munkahely teremtés és az árú termelés!”
 • 5. szentmiklos 2010. november 05. 17:26
  „Ja még annyit! A felsorolt különféle támogatásokat nem a betelepült családok kapják, hanem minden Tápszentmiklósi lakos. És Tápszentmiklóson nem rágjuk a küszöböt még akkor sem ha szegényebbek vagyunk mint Te janika, vagy Te szocdem!!!!!
  Az esthajnal meg előbb tájékozódjon!!!”
 • 4. szentmiklos 2010. november 05. 17:19
  „Hú de okosak vagytok! Mit tudtok ti Tápszentmiklósról? Két év alatt 16 család költözött a faluba 52 gyermekkel!!! Tán nem lehet véletlen!!! Minden ideköltöző dolgozik, a gyerekek jól érzik magukat a faluba. Megmenekült az iskola és az óvoda. Tán arról is a pm tehet, hogy a különféle törvények miatt ilyen családbetelepítésre kényszerült a falu? Ha mi nem költözünk be Tápszentmiklósra, mára nincs a faluba iskola. Most meg 210 tanulóval a környék legnagyobb létszámú iskolája lett. Arról meg ne is beszéljünk, hogy ez nekünk mennyi segítséget jelentett, egy új életet kaptunk Tápszentmiklóson! És a falubeli szegényekről. Két éve lakom itt, látom mit kapunk az önkormányzattól. Hol adnak ingyen füzetet és könyvet az iskolában, hol adnak szeptemberben 10 ezer forintot minden tanulónak, hol fizetik ki gyermekeink kirándulásait, hol adnak egy letelepedőnek kapásból fél millát, hol adnak a nyugdíjasoknak és a gyerekeit egyedül nevelőknek decemberben 10 ezer forintot, hol adnak minden helyi lakosnak karácsonykor szaloncukrot a családoknak a fára, hol adnak nyáron a hőségben ásványvizet minden házba, hol írnak pályázatokat a családok helyett áramszámla támogatáshoz, és még sorolhatnám azokat az intézkedéseket amelyekről Ti nagyokosok még nem is hallottatok! Mit gondoltok miért tartott kétszer is eladást a pm a parlamentben a szociális rendszerről? Tudjátok mit? Az ilyen mentalitású szocdemekre nincs is szüksége ennek a falunak!!!
  És mi itteniek megvagyunk elégedve az önkormányzattal. Főleg azért, mert itt tesznek azért, hogy jobb legyen, nem várják, hogy a sült galamb berepüljön a szájukba.”
 • 3. Esthajnal 2010. november 05. 15:59
  „egyetértek 1-gyel
  és a falubeli szegényekkel mért nem törődik a tisztelt polgármester úr?”
 • 2. janika 2010. november 05. 06:26
  „No és mézeskalácsból van ez a házikó? Vagy a megélhetés biztosítása a küszöb? Azt lehet rágni? Illő lenne a falvaknak összefogni és munkahelyeket teremteni mint, ahogy a nagy városok teszik.”
 • 1. szocdem 2010. november 04. 14:08
  „Egyik szemem sír a másik nevet...

  Szép dolog ha egy nehéz anyagi körülmények között élő családot az önkori megsegít ebben a brutálisan ostoba neoliberális ország imageban... elvégre az önkori a társadalmi önvédelem utolsó bástyája, ahol a mindenkori közhatalmat bírtokoló hülyék gazdasági csődöt okozó döntései ellen lehet védekezni...

  Szomorú azonban hogy ezt az önkori nem hivatásból, eredendő funkcionális elhivatottságból, hanem érdekből teszi. Ez viszont már nem önkormányzati szellem, hanem szociorasszista ostobaság. Tápszentmiklóson is tényleg ilyenre volt igény???? Ha igen, akkor sem költöznék oda, ha tíz évig ingyen lakhatnék...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri faszobrász jeles elismerése

˝Szőlészet és borászat a képzőművészetben és az irodalomban˝ címmel egy pilisvörösvári pályázat III.… Tovább olvasom