Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Egy est a beteg gyermekekért

A Győrújbaráti Rotary Club jótékony célú színházi estet szervez, amely november 5-én lesz a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. A bevételt és a felajánlásokat a megyei kórház gyermekintenzív osztályára költik.
 Belépőkről, adományokról

A belépőket megrendelni, illetve azok iránt érdeklődni a 30/2170-229-es telefonszámon lehet. Aki átutalással kívánja segíteni a célt, az a Gyermekintenzív Terápiáért Alapítvány számlájára küldje a pénzt. Száma: 1-0960008-000000-11-42980001. Amennyiben a befizetés átutalással vagy csekkel történik, kérik a pontos adószám és székhelycím feltüntetését, hogy az igazolást ki tudják állítani.

„ A Rotary olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni a humanitárius szolgálatot. Szakmai és magánéletükben magas etikai alapelveket követnek és arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék."
Méltán pályázhat a rekordok könyvébe a Győrújbaráti Rotary Club. Könnyen lehet, az ő székhelyük a világ legkisebb olyan települése, ahol ilyen klub működik – Magyarországon biztosan így van. Ez azonban nem hátrány, amikor jótékony akcióról, a rászorultak segítéséről van szó. Az e kijelentést alátámasztó tényekről az elnök, a civilben vendéglős-fogadós mester Téringer Zoltán számolt be a Kisalföldnek.

Ahol a szükség, ott kell a segítség

Az újbaráti klub egy éve alakult, tagjaik között a helyiek mellett győriek és a Sokoróalja más településein élők is megtalálhatók. Tapasztalataik szerint ugyanis nem csupán a városokban van igény a segítő szándékra, a falvakban, községekben is sok a rászoruló, a segítségre érdemes nagycsalád. Ezért is alakultak meg, s azt szeretnék, hogy tevékenységükkel a segítség közvetlenül oda jusson, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Nemes célt szolgálva

A fiatal szervezet az elmúlt szezonban a győriekkel rendezett közös bált, s részt vettek a Rotary cserediákprogramjában is. Idén saját bált terveznek, s készülnek a jövőre 100 éves mozgalmuk méltó ünneplésére.
A „Gyermekek a gyermekekért" színházi est, melyet a Győrújbaráti Rotary Club november 5-én, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban rendez, szintén nemes célt szolgál. A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermekintenzív osztályát kívánják támogatni egy antidecubitor (betegek felfekvését megakadályozó ágy) megvásárlásával. Ez a berendezés nagymértékben elviselhetőbbé teszi a kis beteg számára a Kórházi tartózkodást.

Az est első részében már bizonyított, tehetséges fiatalok mutatják be tudásukat: a Csobolyó együttes néptáncosai és zenekara, valamint mozgásstúdiók tagjai ígérnek jó szórakozást. Pket mindenki által elismert, neves művészek követik: Bede Fazekas Csaba és Bellai Eszter. Az előadás művészeti vezetője Fekete Miklós.

A szervezők szeretettel várják azokat a magánszemélyeket, cégek vezetőit, tulajdonosait, akik a jegyek megvásárlásával nemcsak a győri Kórházat és ezáltal a kisgyermekeket segítenék, hanem egy színvonalas előadással szívesen megjutalmaznák magukat, illetve munkatársaikat.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvtári hét meglepetésekkel, vásárral és megbocsátással

A Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár (Győr, Baross G. út 4.) a Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak… Tovább olvasom