Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Egy cégér végnapjai

Valószínűleg ismét nekiment egy teherautó a híres győr-belvárosi galambos kerámiacégérnek.
Valószínűleg ismét nekiment egy teherautó a galambpárt ábrázoló kerámiacégérnek, amely a győri Kovács Margit állandó kiállítás bejárata fölött áll. A néhai Som János szobrászművész alkotását nemrég apró darabokból kellett összerakni.

A Győrött élt művész, Som János szobráról döntött a Városi Művészeti Múzeum: levették és többé nem teszik vissza megszokott helyére, a Kovács Margit állandó kiállítás épületének bejárata fölé. Az Apáca utcában álló kerámia galambpárnak sajnos ismét nekihajthatott egy teherautó, talapzata megrepedezett, s napokig – ahogy mondani szokták –, csak a Szentlélek tartotta a cégért. Mint N. Mészáros Júlia, a múzeum igazgatója elmondta: legutóbb több száz apró darabra tört a szobor.

A fűszereskocsi vezetője nem ismerte el a rongálást. A problémát az jelenti, hogy a kis köz egyik oldalán egy sarokerkély van, amelyre értelemszerűen nagyon vigyáznak a vezetők. E feletti igyekezetükben kerüli el a figyelmüket a másik oldalon álló szobor, amelynek egyébként rejtett funkciója is van: az étterem szellőzőjét hivatott eltakarni a műemléki környezet miatt.

Az igazgatónő elmondta: tovább nem vállalja a kockázatot. Sajnos olyan állandó tárlat nincs, ahol ki lehetne állítani Som János művét, de védett helyen legalább sikerül megóvni a viszontagságoktól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leletek a rác temetőből

Három hete kezdődtek és még két hétig tartanak az ásatások a győri Tihanyi úti aluljáró építési… Tovább olvasom