Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Egy buszsofőrt kirúgtak a sztrájk miatt Győrben

A 22 sofőr akcióját elsődlegesen az váltotta ki, hogy a megszokott időpontban nem kapták meg havi fizetésüket.
Azonnali hatállyal megszüntették a munkaviszonyát annak a buszvezetőnek, aki a nem egész két héttel ezelőtti munkabeszüntetést tevékenyen irányította közlekedési társaság szerint. A többi vezetőt a szakszervezet és a menedzsment közti tárgyalás eredményeként nem vonták felelősségre, fizetniük sem kell.

Mint megírtuk, Győrben február 11-én 04.30- 05.35 óra között 26 helyi buszjárat maradt ki a munkamegtagadás miatt. A 22 sofőr akcióját elsődlegesen az váltotta ki, hogy a megszokott időpontban nem kapták meg havi fizetésüket. A munkáltató technikai okokra hivatkozott, és ezt alá is támasztotta, hogy 11-én a fizetések megérkeztek a munkavállalók számlájára. A megmozdulásról a KKSZ Kisalföld Volán Alapszervezetnek tudomása nem volt - tudatta Takács Erika szakszervezeti vezető, hozzátéve, hogy a vizsgálat szerint az akció nem volt jogszerű.

- Az akciót szervező, és tevékenyen irányító autóbuszvezető kolléga munkaviszonyát a munkáltató azonnali hatályú felmondással megszüntette. A többi résztvevő esetében – a 02.24-el bezárólag felvett jegyzőkönyvek alapján – megállapítható volt a befolyásoltság és a megtévesztettség, nem tudták milyen jogi és anyagi felelősséget vonhat maga után a munkavégzés jogszerűtlen megtagadása. A KKSZ részéről – beleértve szakszervezetünk országos, felső szintű vezetését is – az esemény kapcsán folyamatos volt a kapcsolat- tartás az ÉNYKK Zrt menedzsmentjével. A végeredménnyel összességében elégedett a szakszervezet, mert a munkáltató írásbeli figyelmeztetéssel zárta a történteket, az érintettek anyagi felelősségre vonása nélkül - közölte a KKSZ vezetője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyen loptak a győri lakásból - felismeri a gyanúsítottakat?

Az ezidáig ismeretlen tettesek elterelték a sértett figyelmét. Tovább olvasom