Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Egy apa négy gyerekkel egyedül

Écs - „Megmenekült" a villanyóra, az écsi Faminger Lászlóék villanyóráját – hosszas telefonálgatás és kérés eredményeként – hétvégén mégsem vitte el a szolgáltató. A négy gyermekét egyedül nevelő apa persze nem véletlenül jutott idáig, csoda, hogy a lakásmaffia eddig nem tenyerelt rá az écsi portára, s nem hajtotta a hajléktalanszállóig a famíliát.

Szandra mindössze négy hónapos kisbaba volt, amikor Faminger Lászlót faképnél hagyta a neje. Reggelente a férfi kelt s tette tisztába a kicsi lányt, és erejéből telhetően gondoskodott három nagyobb gyermekéről is.
Otthagyta a műszakozást a vagongyárral együtt, mert választania kellett: vagy a munka, vagy a gyerekek, a kettő együtt legfeljebb csak rugalmas munkaidő-beosztással volt elképzelhető. Az akkori écsi tanácstól minden létező segítséget megkapott az apa, aki a hivatalnál amolyan mindenes lett: kaszált, szerelt, portáskodott, csak hogy összeegyeztethesse a lurkók nevelését a pénzkeresettel.

Az igazán nagy fordulatot az hozta az écsi férfi életében, amikor rátalált a szerelem. Akkori élettársa előbb úgy tűnt, szépen gondját viseli a gyermekeinek, később viszont nagy furmánnyal arra vette rá az embert, vegyenek fel kölcsönt (ha lúd, legyen kövér alapon több milliót – a szerz.), Faminger uram háza meg legyen a jelzálog.

– Szerelmes voltam, hát belementem – idézte vissza a történteket a férfi. – Ahogy maga, úgy én sem láttam a hárommillió-háromszázezer forintot, de a házamra bejegyezték a jelzálogot, a barátnőm meg lelépett.

Az ötvenöt éves apuka így újra csak egyedül maradt. Idővel lerokkantosították, most alkalmi munkából, a nyugdíjából meg a családi pótlékból tartja el övéit. Száztizenkétezer forintos tartozása miatt az E.ON el akarta a hétvégén vinni a villanyórát, de végül – a polgármesteri hivatal közbenjárására – kaptak egy hétnyi haladékot. Faminger László addigra – ígéri – összeszedi a hiányzó pénzt. Vasazik, motorokat szed szét, igyekszik megfogni minden forintot. A gyerekek közül a két nagyobb lány a háztartásban segédkezik.

– Imre öcsém Szentivánról, meg aztán Écsen Deákék, a helyi családgondozó is segít nekem – állítja a férfi. – Sajnálom a történteket, reményem szerint visszavásárolom a házamat, elvégre nem kerülhetünk az utcára. Bizalmatlan lettem, visszacsinálnám az egészet, de már nem lehet. Amíg bírom, fizetek, a gyerekeknek otthon kell. De már soha, soha nem hiszek senkinek, elvégre csúnyán megvezettek, pedig higgye el, én csak a szívemre hallgattam...


Csúnyán megvezették
Az ügy kapcsán megkérdeztük a rendőrséget is, eszerint pedig a négy családját egyedül nevelő apa mindent önszántából tett, így nem lenne értelme a feljelentésnek. A pórul járt férfi jóhiszeműségét kihasználta az élettárs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorsabb hibajavítást kértek az E.ON-tól

Győr - Gyorsabb hibajavítást, a határidők betartását és a lakossági bejelentések kiemelt kezelését… Tovább olvasom