Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Egy-két forintos akcióval egy teljesebb élet felé

Győr - Ami sokunknak csupán egy-két forint, az a győri Dencs Diának egy-két lépés a siker, a tehetség felé. Ezt tartja a KlubNext Győr csoportja, akiknek fiatal tagjai elhatározták: ma kezdődő, egy-két forintos gyűjtőakciójukkal egy kislány életkörülményein próbálnak jobbítani.
A középiskolásokból, egyetemistákból álló KlubNext Győr csapata nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy szakköri és nevelői támogatással és rajzeszközök vásárlásával segítik kibontakoztatni a kilencéves Dencs Dia rajztehetségét. Nem véletlenül esett a választás a Balassi iskola harmadikos tanulójára: a kislány tehetséges, rajzpályázatot is nyert, ám jelenleg őt és testvérét is nagymamája neveli, így aztán nem kis nehézséget jelent a festék, a színes ceruza és a rajztömb megvásárlása, azaz a családban erre már nem futja. Mint azt Pollreisz Balázs, a KlubNext Győr elnöke, civilben pedig a Gyárvárosi Művelődési Ház vezetője elmondta, az egy- és kétforintosok gyűjtéséből sikeres akciót remélnek, ám ha szükséges, kipótolják a hiányzó összeget, így Dia ebben a tanévben rajzszakkörbe is járhat.

Diána és testvére, Szimonetta alig várja, hogy a rajz szakkörbe járhassanak. Mellettük a gyűjtést szervező Pollreisz Balázs elnök és Varga Márk titkár. Fotó: Harcsás Judit

Olvasóink írták

  • 1. FERGIE 2008. február 09. 11:38
    „Halihó! Hova lehet vinni az apró adományokat?
    Írjátok meg Kedves szervezők! Köszi”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két személyautó ütközött Likócson

Likócs - Egy Seat Ibiza és egy Peugeot Export típusú személyautó ütközött szerdán a késő délutáni… Tovább olvasom