Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Égő ajtó mögül mentett családot

˝Kihozni őket, gyorsan!˝ – csak ez járt a fejében a tűzoltónak, aki pár hónapja egy egész családot mentett ki a lakásából, amelyben az égő ajtó miatt rekedtek benn egy győri, Szarvas utcai társasházban.

A gyakorlott főtörzsőrmester hallotta a gyerekek segélykiáltását, a felnőttek pánikjának hangjait és betörte az ajtót, eloltotta a lángokat, megtalálta a fürdőszobába elbújt embereket is. Meggyőződése, hogy azért tudott rajtuk hamar segíteni, mert az elmúlt 12 évben a tűzoltóságnál dolgozva rutint szerzett. Szerinte minden helyzetben a megszokott, szakszerű mozdulatokra, eljárási sorrendre kell koncentrálni, ilyenkor más nem jut eszébe. A bátorságot pedig az adja neki, hogy tudja: jó csapatban dolgozik, társaira mindig számíthat.

Reider Imre hallotta a gyerekek segélykiáltását, betörte az ajtót, eloltotta a lángokat. Fotó: Krizsán Csaba
Reider Imre hallotta a gyerekek segélykiáltását, betörte az ajtót, eloltotta a lángokat. Fotó: Krizsán Csaba

Reider Imre főtörzsőrmester eredeti szakmája szerint a vendéglátásban dolgozott, de amikor nem talált állást, tűzoltónak állt és szerdán a Szent Flórián-napi megyei ünnepségen átvehette az említett életmentésért a Kisalföld főszerkesztője, Nyerges Csaba által felajánlott jutalmat. Ennek kapcsán megemlítette, hogy az újságírók munkája, az akcióikról megjelenő cikkek sokat segítenek a tűzoltók és a lakosság közti jó kapcsolat erősítésében, abban, hogy ha sietnek egy helyszínre, ne gátolják munkájukat és egy-egy mentés tapasztalataiból is akkor tanulhatnak az emberek, ha arról a napilapban olvashatnak.

A tűzoltók védőszentjének napja alkalmából tartott rendezvényen több egyenruhás is elismerésben részesült, és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a tiszteletbeli tűzoltó címet adományozta Sopron polgármesterének, Fodor Tamásnak.

Olvasóink írták

 • 7. Tabornok 2010. május 11. 21:56
  „"Ehhez a közgyűlés legutóbbi ülésén egyhangúlag megszavazta a szükséges 57 millió forint önrészt."
  Gratulálok a közgyűlésen résztvevőknek. Csodálom, hogy nem utasították el, ezt a fejlesztést a tűzoltóautók pitos színe miatt. Jó lenne, ha még egyszer összeülnének és megszavaznák, hogy a tűzoltók kapjanak, havi 5000 (ötezer) Forintot a nyugdijpénztárukhoz.
  Jelenleg kettőezer Ft.-ot kapnak havonta, ami megalázóan, alacsony.”
 • 6. Tabornok 2010. május 11. 21:37
  „Tabornok 2010.05.09. 21:20
  Ebben a hozzászólásomban, azt írtam meg, hogy megalázóan alacson pézt fizetnek a tűzoltók nyugdíjpénztárára. Szerintetek, havi 2000 Ft a nyugdíjpéztárba a város részéről befizetve, tisztességes?
  Én 5000 Ft.-ot javasoltam. Moderáltak.”
 • 5. piroskaésabarkasz 2010. május 10. 22:46
  „Jobb anyagi megbecsülés járna nekik!!Hiszen ők olyan helyekre mennek be,ahonnan épeszű ember kimenekül.Sziréna mentes szolgálatot kivánok!”
 • 4. Tabornok 2010. május 09. 21:20
  „<moderálva>
  Jó egészséget kívánok minden tűzoltónak!”
 • 3. Tabornok 2010. május 09. 04:03
  „MTT 2010.05.08. 12:39
  Te megtetted, amit tehettél a többi, meg szégyellje magát!
  Úgy gondolom, csak két dologért felelünk. Amit tettünk, vagy tenni, elmulasztottunk.
  Minden elismerésem a tűzoltóké!”
 • 2. MTT 2010. május 08. 12:39
  „Igazából nem tolonganak a gratulációk, -megvallom, én szégyellem magam miatta- ez a minimum amit Ő megérdemel. Tőlem megkapja, Jó egészséget kívánok, remélem engem nem kell kimentenie, de gondolom, ugyanúgy megtenné. Munkájához sikereket, -üdvözlettel.”
 • 1. Tabornok 2010. május 08. 06:06
  „Reider Imrének elismerésem bátorságáért!
  "szerdán a Szent Flórián-napi megyei ünnepségen átvehette az említett életmentésért a Kisalföld főszerkesztője, Nyerges Csaba által felajánlott jutalmat." A Kisalföld ajánlotta fel, vagy Nyerges Csaba?
  Mindenképp köszönet érte!
  Milyen elismerést kapott a városvezetéstől? Úgy tudom a tűzoltóság hozzájuk tartozik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könnyebben jöhetne a brüsszeli pénz

Az uniós források egyszerűbb lehívása érdekében magyar-szlovák társulás alakulhat öt város… Tovább olvasom