Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Égetőmű: csütörtökön közmeghallgatás

Győr - „A közmeghallgatásról tértivevényes levélben külön tájékoztattuk a győri önkormányzatot, a részönkormányzatot és az érintett zöldszervezeteket" – állítja Gerencsér Tivadar, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatója a városházán tartott hétfői sajtótájékoztatóra reagálva.
A vezető elmondta, a levelek átvételét igazoló visszaérkezett blankettákat a felügyelőségen őrzik. A veszélyeshulladék-égető ügyében a minisztérium tájékoztatást kért, amelyet a felügyelőség teljesített. Ebben leírják, hogy a felügyelőség jelenleg jár el az égetőműre a 2003-as évben kiadott környezeti engedély felülvizsgálata ügyében, illetve bírálja az engedély meghosszabbítására irányuló kérelmet.

Leírják, hogy az égetőmű 2002-ben az évi 8 ezer tonnás kapacitás 10 ezer tonnára növelését kérte, ezt első fokon a hatóság elutasította.
Majd miután új eljárásra kötelezték, részletes környezetvédelmi hatástanulmány készítését írta elő az égetőmű részére, ám ezt a határozatát mind az égetőmű, mind a győri önkormányzat, sőt, több győri civil szervezet is megfellebbezte. Az országos felügyelőség ezt követően másodfokon jóváhagyta a környezeti hatástanulmány készítését előíró döntést. Az égetőmű 2006 májusában nyújtotta be a hatástanulmányt, amelynek kiegészítését a felügyelőség több ízben is előírta. Ezt követően hirdették meg a rendeletben előírtaknak megfelelően csütörtökön délelőtt 10 órától, a városháza dísztermében zajló közmeghallgatást.
Gerencsér Tivadar felhívta a figyelmet, hogy az Illés Zoltán által kifogásolt időpontban, délelőtt 10 órakor Táton és Nyergesújfalun is szép számban vett részt a lakosság a közmeghallgatáson. A mostani eseményről nyilvános jegyzőkönyv készül, a lényegi írásbeli észrevételeket a felügyelőség még kivizsgáltatja, az ezek után meghozott döntése pedig megfellebbezhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárral biztonságért, barátságért

Győrszentiván - A nemrég megalakult MiNők Győrszentiván Egyesület szombaton tartotta első… Tovább olvasom