Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Égetőmű: a szemetet kell ártalmatlanítani

A Győri Hulladékégető Kft. az EU előírásainak megfelelően működő, korszerű hulladékégetőt üzemeltet. Honlapján keresztül (www.gyhk.hu) tájékoztatja a lakosságot kibocsátásainak napi mérési eredményeiről.
A Győri Hulladékégető Kft. város határában álló egységénél csütörtökön az üzem kapacitásbővítése ellen tiltakozott kisebb csoport. Tegnapi számunkban tudósítottunk a tüntetésről, aminek kapcsán a cég vezetése eljuttatta lapunkhoz álláspontját, miszerint: „Az égető beépített kapacitásának kihasználtsága az évek során végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően nőtt. Ezért 2002-ben a jogszabályi előírásoknak megfelelően hatástanulmányt nyújtottunk be a környezetvédelmi hatósághoz az engedélyezett kapacitás növelése érdekében."

A hatástanulmánynak az volt a célja, hogy feltárja: az égető jelenleg is meglévő kapacitásának hatékony kihasználása milyen környezeti és egyéb hatásokkal jár. A közleményből kiderül, hogy az eljárás jelenleg is folyamatban van és annak keretében a szakhatóságoknak, az önkormányzatoknak és más érintett, érdekelt feleknek is lehetőségük van észrevételeiket, véleményeiket az engedélyező hatósághoz eljuttatni. A cégvezetés szerint az úgynevezett civil kontroll ezáltal biztosított.

„A környék önkormányzatai, társadalmi és civil szervezetei számára a jogszabályok biztosítják, hogy az égetővel kapcsolatos valamennyi hatósági eljárásról időben értesülnek, és azokban ügyfélként részt vehetnek" – fogalmaz a tájékoztatás és hozzáteszi: e helyzetben került sor a megmozdulásra, amelyen „a környékbeli lakosok mellett a demonstráció remélt politikai haszonélvezői voltak többségben". A cégvezetés leszögezi, hogy a hulladékégető működését az illetékes szakhatóságok rendszeresen ellenőrzik, minden rendkívüli eseményt kivizsgálnak és a szükséges intézkedéseket megteszik.
Egyetértünk a tüntetés egyik transzparensével, „Nem kell nekünk EU-szemét!", hiszen van hazai is bőven, amit megfelelő körülmények között nekünk kell ártalmatlanná tenni – áll a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közvélemény- kutató játék

A „Győr turizmusáért – játék a városért” közvélemény-kutatás keretében eddig… Tovább olvasom