Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Egészségünk megőrzése programsorozat a győri kórházban Görög Zitával - Videó!

A győri kórház is helyet ad az Érthetően az Egészségért programnak. Akár az újraélesztés fogásait is eltanulhatjuk. A program képviseletében Görög Zita modell is jelen volt. Kiderült: országunk népegészsége lehangoló.

"Örömmel adtunk helyet a kiállításnak. A fejlett úniós országok életkora napjainkra egyre inkább kitolódik, ám hazánk nem éri el ezt a szintet.

Az egészségtudatos életmód segíthet ezen a rossz arányon. Nekünk is érdekünk, hogy egészséges társadalmunk legyen, hiszen akkor kevesebb beteg jutna az amúgy is túlterhelt egészségügyi rendszerünkre.

A problémákat meg lehet és meg is kell előzni. Az egészségtudatos életmódhoz sokminden hozzátartozik. Környezetünk, az ivóvizünk és levegőnk tisztasága. A káros szenvedélyek visszaszorítása, a stresszes mindennapok visszaszorítása.

Továbbá a szellemi egészségünk megtartása is fontos. Ebbe beletarozik például országunk közlekedési morálja.

A kiállításon felvilágosítást kaphatunk a betegségek kivédéséről és szűréseken is részt vehetünk"- mondta el dr. Tamás László, a győri kórház főigazgatója.

A győri kórházban különböző standoknál kaphatunk információkat az egészséges életmódról. Fotók: Cseh Róbert.
A győri kórházban különböző standoknál kaphatunk információkat az egészséges életmódról. Fotók: Cseh Róbert.

Az Érthetően az Egészségért Alapítvány képviselője és támogatója Görög Zita is, aki személyesen is részt vett a rendezvényen.

"Éljünk úgy, hogy 50 éves korunktól ne a betegségek leküzdésével és kórházba járással kelljen hátralévő időnket eltöltenünk.

Kétgyermekes anyukaként fontosnak tartom, hogy a gyerekek is kellő figyelmet fordítsanak az egészséges életmódra.

Problémák mindig adódnak az életben, fontos, hogy ezek leküzdéséhez ne nyúljunk olyan dolgokhoz, káros szenvedélyekhez, melyek további problémákat okozhatnak.

Görög Zita az alapítvány nagyköveteként vesz részt a rendezvényeken.
Görög Zita az alapítvány nagyköveteként vesz részt a rendezvényeken.

Antal Emese, a Magyar Diabetikusok Országos Szövetségének elnöke társadalmunk egészségállapotáról beszélt:

"A táplálkozással összefüggő betegségek aránya egyre nagyobb. A statisztikák alapján, hazánkban majdnem minden harmadik gyermek túlsúllyal küzd.

Európán belül, az elhízás ranglistáján a magyar nők az első helyet foglalják el."


Az Érthetően az Egészségért Alapítvány programjának célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a megfelelő életmódra.

Sokszor a nővérek, ápolók, a feszített munkatempó és rengeteg elfoglaltság miatt nem tudnak minden életmód tanácsot elmondani a betegeknek.

Ezért is járjuk a programokkal különböző állomásainkat, hogy az életmód-tippek mindenkihez eljussanak. Ezáltal tudatosítjuk: mindenki tehet annak érdekében, hogy megőrizze egészségét, s ne kerüljön kórházba - mondta el Varga-Tarr Sándor, az alapítvány kommunikációs vezetője.

Olvasóink írták

 • 7. janika 2011. május 10. 14:09
  „Miért ez a nagy fitymálás? Zita nagyon is jól néz ki pucéran! "2" igazszó gondolod hogy az öreg somogyi fogja nőgyógyászati vizsgálatot bemutatni Zitán a közönségnek?”
 • 6. igazszó 2011. május 10. 11:13
  „Azért azt nem értem, miért bántjátok Görög Zitát! Nem azért mondom, mert én tisztelem, és becsülöm, felnézek rá, de minden haragotokat ne erre az emberséges nőre zúdítsátok.Nem ott van a baj, hogy Ő felvállalta ezt a számomra is nagyon fontos feladatot, hanem ez a feladat van elbujtatva Görög Zita személye mögé!

  Fontosnak tartom magam is a szűréseket, ha ez emberi módon segítséget jelentene, és az ellátás is megbízható, EMBERI LENNE, HOGY ELMERJE FOGADNI AZ EMBER TISZTA SZIVVEL, BIZALOMMAL A SEGÍTSÉGET, és maga is merje kérni!
  Itt van a komoly gond, de amikor kivezetik "kidobják"a rendelőből ellátatlanul a beteget(mert maszek rendelésre kell mennie az orvosnak,meg városi közgyülésre, mert ott is tölt be poziciót... ) vagy a beteg ellátása helyett összesúgnak a rendelőbe, mert ellenségként kezelik a beteget, vagy ezekután kiüzen az orvos, hogy hozzá ne menjen az a beteg, több órás várakozás után. Menjen más orvoshoz, álljon újra sorba, menjen másik napon, mikor alig áll a lábán, úgy vitték be!
  Nem szenilis betegre kell gondolni itt, csak tudni kell, hogy győri polgár esetében, ha a város vezetőinek gondja van vele, az egy életre megbélyegzett ember, és úgy is kezelik, a kórházban is. Nagyon sok önkormányzati képviselő , alpolgármester, ...kiszuzperált ...hírvivő van a kórházban! A kórház is önkormányzati cég, vagyis függő viszony van, és információ áramlás, személyiségi jogok figyelembevétele nélkül!!!!!! megfélemlítés.
  A megalázott, lerázott beteg meggondolja, merjen- e menni segítséget, tanácsot kérni, mert elég a kegyetlen megalázásból, amit csak az érez meg, aki benne van, aki feldolgozni sem tudja, miközben romlik az állapota, és bizalmát vesztette. Igazság hamar kiderül, mert akinek valaki jobb érzésű ember megsúgja, hogy mi az igazság, amit könnyű kitalálni, miért teszik vele, mit hallott, mert az ő gyomra is forog, csak félti az állását! HÁT ITT A GOND, AMIN NAGYON ELKELLENE GONDOLKODNI A VÁROS VEZETÉSÉNEK, ÉS TENNI ELLENE!”
 • 5. Hyppolit 2011. május 10. 09:09
  „"Kétgyermekes anyukaként fontosnak tartom, hogy a gyerekek is kellő figyelmet fordítsanak az egészséges életmódra". Görög Zita feltalálta a spanyolviaszt!Ugyanis a tőle idézett mondat "ellentéte", hogy NE FORDÍTSANAK KELLŐ FIGYELMET,stb.Viszont ilyet még a világon senki sem mondott, tehát deklarálta, hogy "kék az ég". Szerintem inkább menjen vissza azokba a tudományos szintű műsorokba, amikkel ekvivalens.
  Az egészséges életmódról meg nem dumálni, hanem azt élni kell, és elsősorban az agyakban kellene rendet tenni.Már akinél. Amíg a hurkát csülökkel eszik, vagy a chips és a hamburger az éhség-oldó, amíg a kellő mozgás nélkül egy "zabálás" programnak számít, stb addig nem lesz itt változás.(Csak érdekességként: a dohányzás elleni kampány aktív része, hogy a cigarettás dobozokra rá van írva: "A dohányzás halált okozhat".Lassan mindenhonnan ki vannak tiltva, állítólag mégis nő a dohányos-társadalom létszáma, legalábbis kis hazánkban.)Sajnos, mint lassan mindenben, ebben is a sor végén kullogunk...”
 • 4. Infamous 2011. május 10. 08:58
  „<moderálva>”
 • 3. csiripiszli 2011. május 09. 18:16
  „Noboldo Inkább avval foglalkoznál,hogy mit mondotta Zita/úrhölgy/Szerintem meg se hallgattad igazából.
  Igen is kellenek ilyen figyelem felkeltő egészség napok,mert sajna nagyon alattomos betegségnek az elején már tudjuk kihez,hova forduljunk segítségért.Tapasztalatból írom ezt.Nem kell általánosítani...igenis vannak nagyon jó szakemberek itt a kórházban.Én már 13éve járok ide,és nagyon meg vagyok elégedve az orvosommal,bizalommal fordulok hozzá./nem privát/”
 • 2. igazszó 2011. május 09. 16:50
  „Addig, mig a korházban olyan "orvosok" vannak, mint a Somogyi Tivadar, és vannak - letyelotya- nincs titoktartás, és pártirányaítás alatt dolgozó, azok érdekeit, utasításait kiszolgáló orvosok, addig bizalmuk sincs az embereknek! Inkább belepuszulnak, mintsem ilyenek karmai közé kerüljenek!Nagyon sok ember véleménye ez!”
 • 1. noboldo 2011. május 09. 15:43
  „Értelmetlen pénzszivattyú.
  Zita úrhölgy vajon mennyit csengetett be az alapítványnak? Esetleg "tiszteletdíját" is felajánlotta? vagy haza talicskázta?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírták Dániában az együttműködési megállapodást

Dániában járt a közelmúltban dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke. Tovább olvasom