Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Egészségügyi centrum 60 millióból

Bakonyszentlászló - A háziorvosi, a fogorvosi és a védőnői szolgálatnak helyet adó egészségügyi centrumot építenek Bakonyszentlászlón. A község a költségek felét önerőből teremti elő.
Három nagyberuházást avattak, avatnak idén Bakonyszentlászlón. Közülük egyet, a falut Bakonygyiróttal és Románddal összekötő út rekonstrukcióját a Magyar Közút Kht. végeztette el európai uniós támogatással 186 millió forintért (erről szeptember 1-jén számoltunk be), a másik kettő az önkormányzat nevéhez fűződik.

Sebestyén Vince polgármester a Kisalföldnek elmondta, hogy finisében tart az egészségügyi centrum építése. Az 59,5 millió forintos fejlesztést a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 30 millió forinttal támogatta, a maradék hányadot pedig a községnek kell hozzátenni. A nem kis feladatot úgy oldották meg, hogy eladták a bányatelepen lévő garzonszállóban meglévő tulajdonrészüket 14 millió forintért, valamint
hitelt vettek fel. A település vezetője kifejtette: rendkívül fontos beruházásról van szó, mert a ma még szétszórtan működő háziorvosi, fogorvosi és védőnői szolgálat, valamint a fizikoterápia így végre egy helyre költözhet.

További előny, hogy a szomszédban található az idősek gondozási központja, amely bentlakásos jelleggel, tíz férőhellyel működik – a két épületet folyosóval kötötték össze. (Egyébként a gondozási központ tetőszerkezetét is kicserélték.) A munkálatok várhatóan október végére fejeződnek be.

Ugyancsak fontos beruházás volt az új sportöltöző építése, miután a régi olyan rossz állapotban volt, hogy akadt vendégcsapat, amelyik inkább a saját buszában öltözött át, mintsem bemenjen a XXI. század színvonalát meg sem közelítő épületbe. Az önkormányzat 13,5 millió forintból épített újat tavasszal. Az összegből 3,5 millió forint volt a Mobilitástól elnyert pályázati támogatás, két és fél millió forint értékű pedig a társadalmi munka. Utóbbira különösen büszke Sebestyén Vince: a mintegy kétezer lelkes bakonyaljai településen 160-an segítettek önként a kivitelezésben.
A polgármester arról is beszámolt, hogy augusztus végén falumúzeum nyílt meg a könyvtár helyén. Utóbbi intézmény a régi, két tantermes iskolába költözött fel.

A lakók készítették az árkot
Példaértékű összefogással a bakonyszentlászlói Béke utca lakói maguk készítettek árkot, amelynek híján nagy esőben rendszeresen kárt szenvedett utcájuk. A munkálatokhoz az önkormányzat betonelemekkel, tíz mázsa cementtel és két köbméter kaviccsal járult hozzá.Hancz Gábor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tömegközlekedés múltja, jelene és jövője(?)

Győr - Gsem az autósok visszacsábításához, sem a még meglévő utasok megtartásához. A jövő pedig a… Tovább olvasom