Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Egészségügy: A megye a változás felé halad

Győrben járt Szócska Miklós a kormány egészségügyi államtitkára csütörtökön késő délután. Elmondása szerint a betegellátás és a betegszállítás terén is pozitív változások vannak kilátásban. Videó!

Csütörtökön késő délután szakmai egyeztetésre érkezett Győrbe Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár.

A Megyeházán tartott megbeszélést követően az államtitkár elmondta: a megye a változás felé halad.

Szócska Miklós a győri Megyeházán. Fotók: Cseh Róbert
Szócska Miklós a győri Megyeházán. Fotók: Cseh Róbert

"Funkcionális együttműködésre törekszünk az önkormányzatokkal és más szervezetekkel egyaránt. Az egyes intézmények ugyanis a helyi betegeket látják el elsősorban, a kórházak és a város egyéb intézményei tehát nem szakadhatnak el egymástól. A betegszállításban és a betegellátásban is a hatákonyságot kell növelni.˝

Videó: Cseh Róbert

"A rendszerben transzparenciára, azaz nagyobb átláthatóságra kell törekedni, ez komoly feltétele a továbblépésnek.

"Személyes tapasztalatból mondhatom, hogy az átláthatóbb és szervezettebb rendszerre szükség van a betegszállítás területén is" - tette hozzá Szócska Miklós.

Olvasóink írták

 • 8. éaa 2011. február 25. 19:58
  „Szócska ugye több szócskát is ejtett a "rendszer transzparenciáról"? Tudnia kell, hogy az egészségügyben a legnagyobb a korrupció. Az átláthatóság leginkább az orvosoknak nem érdeke. Nekik ez a zavarosban halászás kiválónak megfelel. A hosszú várólisták azért vannak, hogy a magánrendelésre tereljék a beteget. Aztán a magánrendelésen az orvos időpontot ad az államilag finanszírozott ellátásba, ahol már mánap megkapja az ellátást.
  Számlát és leletet persze nem kap a beteg. Az APEH nem tud semmit, pedig egy jogosítványt csak lehetne követni. Legalább 1-et próbáljanak meg! He?!”
 • 7. nane 2011. február 25. 18:48
  „Ez a cikk nem szól semmiről,nem tartalmaz konkrétumokat,a mese habbal.”
 • 6. gte325 2011. február 25. 14:04
  „a kijelentés igaz , méghozzá erőteljesen negatív irányba. de amíg ez a hordalék kormányozza az országot, addig pozitív változást nem is lehet várni.”
 • 5. igazszó 2011. február 25. 12:02
  „Ha még nem mondtam volna, akkor ellenőrizzék már az adományokat, adomány pénzeket, 1 % támogatásokat, önkormányzati támogatásokat....mennyi pénz, hová kerültek azok a pénzek, kik a kuratóriumi vezetők, kik döntenek, kik hunynak szemet, mit vettek belőle, és netááááán melyik maszek rendelőben vannak, és milyen a korház belső ellenőrzése, kinek a kije került oda, milyen végzettséggel, mennyire letyelotya, és milyen terror, áslkálódás, összezárás, fénymásolatgyártás van ott, ha ellenőrizni kellene valamit! Oda csak hülye kell, aki bólogat, mosolyog, és azt is csak halkan!
  Jól bevált módszerek vannak, és támogatók, védelmezők, rokoni körök, seggevégek, fentről, meg érdelkeltek kéz a kézen fogva!Hát erre varrjanak gombot, és tegyenek rendet, de sürgősen, mert mindenkinek csak egyetlen élete van!”
 • 4. fióka 2011. február 25. 11:10
  „lehet megint csengetni a lóvét”
 • 3. mais 2011. február 25. 11:04
  „pozitív változás az egészségügyben? hol is és miben is ?”
 • 2. load 2011. február 24. 22:24
  „A megyehatár, meg a transzparencia, a funkcionális együttműködés, csak a másodlagos problémái az egészségügynek. Három a sok százból.
  Az igazi kérdés az, hogy ki, kik és milyen forrásokból finanszírozzák az egésszégügy egyre növekvő költségeit.
  Ma volt alkalmam megtapasztalni egy súlyponti kórház viszonyait.
  A felszakadt linóleum padlót, a mállott vakolatot, a szakadt függönyöket, a mellékhelyiségek siralmas állapotát, de a nővérek kedvességét és az orvosok szakszerű munkáját is.
  Embertelen körülmények között dolgoznak.
  És most senki ne jöjjön nekem a hálapénzes érvekkel, mert az a világ fölötte van annak amiről én most beszéltem!”
 • 1. igazszó 2011. február 24. 21:41
  „Bárcsak igaz lenne, de sajnos a gyakorlati tapasztalat egészen más. Szép szavak, jól hangzanak, de ezek üresen csengők, és az az érzése az embernek, hogy utasításra dicsérni kellene a várost, annak vezetőit...pedig nem érdemelte ki sajnos!
  Győr város polgárainak bizalma is megingott, még a polgármeserben is, amit visszaszerezni sajnos nagyon nehéz!
  Az önkormányzat vezetői, tagjai korházi dolgozók, és hírek gyorsan terjednek, és hatalmi kéz, külső irányítás sok helyre elér, pontosan ezért nem mennek el orvoshoz, szürésre sem, és ezután sem!
  Ez a cikk egy önmutogató, és kiprovokált cikk, aminek semmi igazság alapja nincsen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorshajtók, bliccelők az M1-esen

Közbiztonsági, közlekedési és idegenrendészeti akciót tartott a rendőrség, az autópálya-felügyelet, a katasztrófavédelem, a közlekedési, valamint a vám- és adóhatóság. Tovább olvasom