Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Egészségpiac a Zichy-palotában

Telt házzal rendezték az első egészségpiacot a hétvégén Győrött, a Zichy-palotában.
Az idei egészségpiaci sorozat első rendezvényét tehát az első alkalommal rendező Zichy-palota szervezte, nem titkoltan a belvárosi érdeklődőket célozva. Miklósyné Bertalanfy Mária városi WHO-koordinátor nevét említik, az ő segítségével sikerült elnyerniük a minden évben újra pályázható rendezési jogot. Az előadások és a WHO finanszírozásában zajló különböző műszeres vizsgálatok iránt egyaránt nagy volt az érdeklődés.

A vérnyomás- és vércukorszintmérés, a csontsűrűség-, hallás- és szemvizsgálat ugyanúgy elsősorban a női érdeklődőket célozta meg, mint a délelőtt 9-től 12 óráig zajló előadások. Szó volt a változókor tüneteiről, az időskorúak táplálkozásáról, a mozgásszervi betegségekről, az intim tornával elérhető eredményekről és az értágító kezelésekről. Bár a tinédzserambulancia témája a fiatalokat érintette, erre is többségében a szülők korosztálya volt kíváncsi. Itt különösen a legújabb, a petefészek-lekötés fiatalkori lehetőségét biztosító rendelkezés borzolta föl a kedélyeket.

Az előadások végig telt házat vonzottak, dacára annak, hogy az egészségpiacok valódi piacként működnek. A folyamatosan be- és kitérő vendégek számát több százra becsülték. A „piaci" kirakodást a Zichy-palota szervezte. Bioételek, -lekvárok, gyógyteák, gyógynövények, Bioptron lámpázás, szonoterápia, Pilates-fitnesz várta az érdeklődőket. A ház igazgatója különösen arra az előadásra hívja fel a következő egészségpiacok látogatóinak figyelmét, amely az enyhébb változókori tünetek gyógyszeres kezelése helyett a mellékhatásokat kevésbé okozó gyógynövény-terápiára hívja fel a figyelmet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egész napos gyöngybuli

Huszonnégy órás gyöngybulit szerveztek a hétvégén Gyarmaton az iskolásoknak. Tovább olvasom