Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Egészségnap nyolcadikosoknak Győrújbaráton

A Győri Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Bizottsága Egészségnapot szervezett Győrújbaráton, az Ifjúsági Táborban a térség nyolcadik osztályosainak.
Az abdai, a rábapatonai, a dunaszegi, az enesei, a győrújbaráti, a péri, az öttevényi, a bőnyi, a koroncói, az ikrényi, a győri és a nagyszentjánosi általános iskolából érkeztek végzősök, mintegy kétszázötvenen.

- Egyik célunk az volt az egészségnappal, hogy kimozdítsunk benneteket az iskolából, a másik pedig az, hogy még mielőtt kikerültök a települések védőszárnyai alól, tájékozódjatok a különböző egészségügyi veszélyekről - mondta köszöntőjében Juhászné Árpási Irma győrújbaráti polgármester. Hozzátette: - Tudom, hogy ma már minden információt megkaphattok az interneten, de bízom benne, hogy így, első kézből, közvetlenül a szakemberektől hallva jobban megmaradnak a hallottak.

A nyolcadikosok csoportokra osztva vércukor- és koleszterinszintmérésen vehettek részt, nőgyógyászati felvilágosítást kaptak, a rendőrségtől megtudhatták, hogy mi a különbség a diákcsíny és a bűncselekmény között és konfliktuskezelő, stresszoldó tanácsokat is kaptak. Szórakoztató programok is voltak az Egészségnapon: a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ látványos bemutatóval szórakoztatta a közönséget, s játékos vetélkedőkön is összemérhették tudásukat a diákok.

Az Egészségnap helyszínét, a gyermektábort a győri önkormányzat bocsátotta a szervezők rendelkezésére, a programok szervezéséből - Pekker-Kocsis Ivett koordinálásával - kivette a részét többek között a Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet egészségszervező szakos hallgatói és Nagy Sándor intézetvezető, a Magyar Vöröskereszt, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat, a megyei Rendőrkapitányság, a Mobilis, a győri önkormányzat humánpolitikai főosztálya, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, a Tempolux bun Kft., a Promo-Med Kft., a gyermektábor vezetője, Fehérné Bocska Erzsébet és Juhászné Árpási Irma polgármester.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járási megállapodásokat írtak alá Győrben - fotók, videó

Járási megállapodásokat írtak alá Győrben csütörtökön. Az eseményen Széles Sándor is felszólalt. Tovább olvasom