Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Egészségi állapota miatt nem vezethet buszt

Kálmán Imre gönyűi buszsofőr tíz évvel ezelőtti balesetéről a múlt héten írtunk. A vétlen vezetőt alkalmazó Kisalföld Volán most válaszolt a feltett kérdésünkre.
Miért nem mehetett vissza vezetni Kálmán Imre, aki tíz éve önhibáján kívül szenvedett balesetet? – tettük fel a kérdést múlt hét pénteki számunkban.

A balesetkor még Gönyűn, ma már Győrszentivánon élő férfit foglalkoztató cég, a Kisalföld Volán Rt. illetékese azt ígérte, hamarosan választ ad a kérdésre.

Ez most megtörtént, a közleményből idézünk: „Kálmán Imre, a helyközi személyszállítási üzletág győri üzemének autóbusz-vezetője 1993. november 23-án szenvedett balesetet. A baleset után 1995. február 22-ig táppénzen volt, február 23-tól március 10-ig pedig szabadságát töltötte. Egészségi állapota miatt nem volt olyan állapotban akkor, hogy autóbusz-vezetőként foglalkoztatni lehetett volna, térde merev volt, nem hajlott" – írja Rátkai János személyügyi igazgató.

A közlemény szerint Kálmán Imre 1995. március 10-én maga kérte (írásban) az üzemvezetőjétől munkaviszonyának megszüntetését – közös megegyezéssel. A Volánnak nem volt és jelenleg sincs tudomása arról, hogy volt munkatársuk egészségi állapota olyan mértékben javult, hogy autóbuszt is vezethet. „Kálmán Imre nem kereste fel társaságunkat, hogy munkahelyet találjunk részére.

Így segíteni sem állt módunkban."
Ezután részletezik, hogy Kálmán Imre a társaságtól milyen segélyeket kapott (a konkrét összegek – azt gondoljuk – csak a két félre tartoznak), majd rátért a kártérítésre.

„ Autóbusz-vezetőnk a baleset során elszenvedett sérülései miatt hosszú ideig volt táppénzes állományban. Egészségi állapotának romlása miatt volt dolgozónk a biztosítóval egyezséget kötött, erről 1996. november 18-án tájékoztatta társaságunkat a biztosító."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költöznie kell mostani helyéről a Rába-nyugdíjasklubnak?

A Rába nyugdíjasai, akik a cég által működtetett klubban töltik napjaik nagy részét, attól tartanak,… Tovább olvasom