Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Egészségfejlesztés a munkahelyen

Az elmúlt néhány évtizedben jelentős változások zajlottak le a munka világában. Az IT-rendszerek térnyerése, a létszámcsökkentések, a munkahely elvesztése miatti bizonytalanság állandósult.

A megváltozott munkakörülményeknek pedig csak a képzett és egészséges munkavállaló képes megfelelni.

A munkahelyen megszerzett egészségtudat az élet más területeire is hatással van, ezért a vállalatvezetés felelősséggel tartozik alkalmazottainak egészségéért. A CG & Partners Kutató és Tanácsadó Kft. Fenntarthatósági Füzetek című ingyenes kiadványsorozatának 4. része az egészségtervekkel foglalkozik.

A munkahelyi egészségfejlesztéseket a vállalatok megbetegedésekből fakadó költségeinek radikális csökkentése iránti igény tette fontossá. A vállalatoknak számos lehetőségük van arra, hogy munkavállalói egészségét, jóllétét megőrizze vagy javítsa. A „Bringázz a munkába" vagy a ˝Közösen könnyebb˝ elnevezésű programokhoz való csatlakozás egy költségkímélőbb formája az egészségmegőrzésnek. Idetartoznak továbbá a különböző testtartásjavító, konfliktuskezelő tréningek, sportversenyek is, melyek egyrészről jócskán meghálálják a vállalati ráfordításokat, másrészről közösségformáló erejük is jelentős.

A munkahelyi egészségfejlesztés sikerének mércéjeként tartjuk számon a társadalmi felelősségvállalást is. A fenntarthatósági jelentésekben megjelennek mindazok a tényezők, amelyek a vállalatok elkötelezettségét mutatják ezen a területen. Például: mennyire aktívan támogatja a vállalatvezetés az egészséget, gondoskodik-e a megfelelő pihenőhelyek, étkezdék kialakításáról, foglalkoztatnak-e megváltozott munkaképességűeket, sort kerítenek-e stresszkezelő tanfolyamok szervezésére. A tudatosabb táplálkozást segítheti a munkahelyi büfé megreformálása, a zöldségek és gyümölcsök előtérbe helyezése. A Fenntarthatósági Füzetek 4. száma mindezekre számos gyakorlati példát mutat be.

A fenntarthatósággal és környezettudatos gondolkodással kapcsolatos szakmai irodalomból jelenleg hiányzó témákról a CG & Partners Kutató és Tanácsadó Kft. oktatási segédanyagokat, a témák iránt érdeklődők számára érdekes olvasmánynak számító rövid összegzéseket készít. A Fenntarthatósági Füzetek címen megjelenő kiadványok piaci forgalomba nem kerülnek, jövedelemszerző célt nem szolgálnak, ingyenesen letölthetők a kutató cég honlapjára feltöltött publikációk közül (www.cgpartners.hu).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr meghódítására készülnek

Gyorsan tudnak Győrbe bort szállítani a Pannonhalmi borvidék termelői, hiszen közel vannak… Tovább olvasom