Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Egész nyáron zárva lesz a győri Kossuth híd

Megállt a munka a Rónay Jácint utcában. A tervek szerint a beruházásnak az útépítésnél kellene tartania, az engedély azonban késett. Június 16-tól folytatódik gőzerővel a munka, a Kossuth hidat is akkor zárják le.

Révfaluban ilyen nagy korszerűsítés még nem volt – adtuk hírül március elején, amikor kezdetét vette a Rónay Jácint utca, a Kálóczy tér és a Kossuth híd felújításának befejező ütemét magába foglaló 645 millió forint értékű beruházás. A közműcserével egybekötött beavatkozás nemcsak a város fontos közlekedési útvonalának megújulását, hanem az ifjúsági olimpiai létesítmények megközelítését is szolgálja.

Először a Rónay Jácint utcátt zárták le, kicserélték a csatorna-, majd a gázvezetéket. A munkálatok a Damjanich utca és Ady Endre utca közötti szakaszt érintették. Az ideiglenesen helyreállított burkolaton május közepén indult volna meg a tervek szerint a közlekedés. Akkor zárták volna le a Kálóczy teret a gázvezetékcsere és az útfelújítás miatt. A munka azonban két hete áll.

A kényszerszünet után jövő héten folytatódik a Rónay Jácint utca, a Kálóczy tér és a Kossuth híd felújításának befejező ütemét magába foglaló beruházás. Fotó: Bertleff András
A kényszerszünet után jövő héten folytatódik a Rónay Jácint utca, a Kálóczy tér és a Kossuth híd felújításának befejező ütemét magába foglaló beruházás. Fotó: Bertleff András


– Nem érkezett meg az építési engedély a tervezett időre a Szövetség utcáig tervezett kerékpárút, a szegély menti leállósáv és az idősek otthona elé elképzelt kiszállítóhely kialakítására, valamint a Kálóczy tér burkolatának korszerűsítésére – mondta a Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője. – Május közepén kezdtünk volna, s noha az engedély már megérkezett, várnunk kell, amíg jogerőre emelkedik.

Június 16-án, kedden a hajnali órákban folytatódik tehát a munka. Zárva marad a Rónay utca, lezárják mellé a Kálóczy teret és a Kossuth hidat is. A hidat a gyalogosok használhatják csak, a kerékpárosok – a biciklit csak tolniuk szabad – velük együtt az egyik kijelölt oldalt vehetik igénybe.

A Kálóczy tér a lezárás ellenére megközelíthető marad, de csak a célforgalom – az ott lakók vagy például az orvosi rendelőbe igyekvők – számára, méghozzá az egyetem felől, a Hédervári út irányából.
A híd és a Kálóczy tér lezárásával az Ady Endre utcát és a Dózsa rakpartot is lezárják a Rónay Jácint utcánál, csak a Báthory utca felől lesz megközelíthető.

A City járatok és a 6-os buszok is terelőúton közlekednek június 16-tól. (A részletekről hamarosan beszámolunk.)

A Kossuth híd munkálatai a 2011-es és 2013-as beavatkozás után a befejező ütemmel folytatódnak. Az acélszerkezet új festést, korrózióvédelmet kap, megújul a díszvilágítás, az útpályára új szigetelés és aszfaltréteg kerül.

Az egymással összefüggő felújítások befejezését augusztus 28-ra tervezik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miss Universe Hungary: a győri Kis Barbara büszke a harmadik helyre - fotók

A győri szépség legjobban az estélyi ruhában való vonulást élvezte, igazi hollywoodi dívának érezhette magát. Tovább olvasom