Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Edzések a jégpálya felújítása alatt is

A jég helyére műanyag borítás került és délutánonként fél négytől a pengéiket kerekekre cserélt hokizók és műkorcsolyázók tartják edzéseiket a győri jégpályán.

Horváth Lőrinc, a Győri Jégsportért Alapítvány elnöke elmondta: a gyermekcsapatok meccseket is játszanak több korosztályban más városokból érkező vendégek ellen, a felnőtt amatőr görkorival korongozók pedig beneveztek egy bajnokságba. Emellett mostanában rendezvényeknek biztosít helyet a pálya, például babaholmibörzének.

Megkezdték az öltözőépület teljes felújításának előkészítését is, amihez a városi önkormányzat biztosítja a pénzt. Közbeszerzés során már megszületett a döntés a kivitelezőről, vele május 26-án kötnek szerződést, utána kezdődhet a munka, ami a tervek szerint szeptember 10-re befejeződik. A szárazedzések addig is folyhatnak, sátrat biztosítanak öltözőként a sportolóknak.

A pálya személyzete is részt vesz a felújításban, sőt, a hokizók szülei elvégzik a faszerkezetek elbontását. Az alapítvány vállalta azt is, hogy az öltöző padozatát, polcait elkészíti. Az 1984-ben épült rész elavult, már barkácsolással nem lehetett karbantartani, de a felújítás révén a nemzetközi szabványoknak is megfelelhet és sokkal rendezettebbé válik.

Teljesen átalakult melegedő fogadhatja már a következő jeges szezonban a sportolókat, a hobbikorcsolyázókat.

Tehetségek

A Győrött jégkorongozó 14 éves fiatalok közül ötöt átigazolt – próbajáték alapján – az erősebb szlovákiai érsekújvári csapat, ami elismerést jelent számukra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri Paál László képzőművészeti kör kiállítása

Megnyílt Győrött a marcalvárosi Közoktatási Központ aulájában a Rába Paál László kör képzőművészeti… Tovább olvasom