Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Eddig még nem találtak barokk mátkapárt Győrben

Május utolsó hete van, s még nincsen jelentkező pár a barokk esküvőre. A szervezők nem aggódnak, azt mondják, nem ez az első ilyen év, és vészforgatókönyv is létezik.

Májusra általában készen szokott állni a barokk esküvőre vállalkozó pár, hogy július elején bemutassák őket a nyilvánosságnak s elkezdhessék a felkészülést, a ruhapróbát. Úgy tudjuk, eddig mindössze egy komolyabb érdeklődő pár volt, de ők is visszaléptek, ugyanis – amint az jellemző akadály – szüleik nem szerettek volna ekkora nyilvánossággal járó „kosztümös" parádét.

Mivel egyetlen mátkapár sem akadt a fesztiválközpont horgára, a családi intézet ezekben a napokban több energiát kezdett fordítani a hirdetésre. Keresik a barokk menyasszonyt és vőlegényt Szlovákiában, Magyarországon egyaránt.

Serfőző Andrea, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója elmondta: többször volt már példa arra, hogy május második felére még nem kötöttek megállapodást jelentkező párral, ezért az intézmény még igen távol van attól, hogy ezt komoly problémaként kezelje. Mindazonáltal valóban erősítettek a marketingen, országos tévécsatornánál és Szlovákiában is hirdetik a párkeresést.

Az elmúlt évben nem okozott gondot a barokk pár megtalálása, akkor Varga Róbert és Varga Eszter esküdött egymásnak örök hűséget dr. Lipovits Szilárd győri jegyző előtt. Fotó: Kisalföld-archívum
Az elmúlt évben nem okozott gondot a barokk pár megtalálása, akkor Varga Róbert és Varga Eszter esküdött egymásnak örök hűséget dr. Lipovits Szilárd győri jegyző előtt. Fotó: Kisalföld-archívum


Bízom benne, hogy idén is megtaláljuk a barokk esküvő szereplőit, s ha még július közepére sem történne elmozdulás, akkor kell vészforgatókönyvet írni. Persze elméletben, még ha július végén jelentkezne valaki, sem fordítanánk vissza, de azért legalább egy hétre szükség van a próbákhoz – mondja az igazgató. Kérdésünkre hozzátette: ha mégsem találnak erre vállalkozó párt, a barokk esküvő akkor sem maradna el, mert legrosszabb esetben nem élesben történne az esküvő, hanem például színészeket kérnének fel. De remélhetőleg nem így lesz.

Kérdésünkre elmondta azt is: nem érzékel csökkenő kedvet a győri hagyomány iránt, egyik évben öt vagy három pár jelentkezik, a másikban egy vagy egy sem, pedig a marketingtevékenység ugyanolyan. Serfőző Andrea beszámolt arról is: a tavaszra többször is ígért liftet – amely a mozgáskorlátozottak feljutását oldja majd meg – a jövő héten üzemelik be.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Menház Színpad előadása elmarad

A győri Menház Színpad ma esti Nyáron, este fél tizenegykor című előadása Udvaros Dorottya… Tovább olvasom