Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Eddával indul a fesztivál

Győr - Az Edda Művekkel, valamint Marót Viki és a Nova Kultúrral kezdődik a győri nyári fesztivál június 14-én este hét órakor.
Szuperkoncertet ígér az önkormányzat a Győri Nyár nyitóbulijára, amelyet tucatnyi rendezvény követ még augusztus 31-ig, a zárásig. Ezúttal szerencsénk van, mert óriásplakát is készült (lásd képünket), amelyről pontosan leolvasható, mi minden vár még a győriekre és a megyeszékhelyre látogatókra a nyár végéig. Ezeket tehát most külön nem részletezzük, főleg, mert a tegnapi városházi sajtótájékoztatón előre szóltak: természetesen külön-külön is tartanak tájékoztatót mindegyikről. Egyetlen titok maradt, ez pedig a záróbuli: a szervezők nagy durranást és meglepetést ígérnek, de egyelőre nem mondják meg, kinek a személyében. Maradjunk ezért a nyitórendezvénynél, amely két hét múlva este hét órakor kezdődik a Dunakapu téren. Az Edda fél kilenckor koncertezik, Marót Vikiék tízkor kezdenek és fél egyig játszanak. A koncertek között tűzijáték is lesz.

A sajtótájékoztató másik témája nem volt ennyire vidám: a Kisalföld megkérdezte Németh Zoltán alpolgármestertől, hogy az önkormányzat képviselteti-e magát a Magyar Gárda vasárnapi zászlószenteléssel szembeni ellentüntetésén, amelyet Pádár László, a megyei cigányok érdekvédelmi szövetségének elnöke jelentett be csütörtökön (lásd bővebben: Szélsőségesek jelképes kisöprésére készülnek – Kisalföld, 2008. május 30.). A válasz egyértelmű nem volt, s az alpolgármester ismét hangot adott ellenvéleményének, mondván: a belvárosban élőket nem szabadna kitenni ilyen helyzeteknek.

Napközben sorra érkeztek a sajtóközlemények a különböző roma szervezetektől. Előbb a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület szólalt meg az ügyben, azt írták: „elhatárolódunk a felelőtlen magányos harcostól" (Pádártól – a szerk.), aki „addig-addig kevergette a kártyát, míg megteremtette azt a helyzetet, ami ellen tiltakozhat". Szerintük ugyanis „a gárdáról addig nem is lehetett hallani Győrben, amíg Pádár László nem citálta a közgyűlés elé a témát". Ehhez a véleményhez csatlakozott a megyei cigány kisebbségi önkormányzat is, amely szintén elítélte „Pádár László szellemekkel viaskodó ámokfutását".

Olvasóink írták

  • 3. raffy2 2008. június 02. 20:29
    „szerintem is kicsit furcsa a két téma így együtt.”
  • 2. NgyBlnt 2008. június 01. 19:56
    „hátjah, kissé érdekes egy cikk ez...”
  • 1. tricse 2008. június 01. 14:20
    „na ez a hír most ironizál vagy véletlenül egybekerült? edda a főcím és a végén eljut a gárdához és a romákhoz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a Szent István úton

Győr - Baleset történt pénteken délelőtt Győrben a Szent István úton a Jókai utcai csomópontnál. A… Tovább olvasom