Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Écs, Nyúl, Ravazd - 400 milliós fejlesztés

Több mint négyszázmillió forintból fejlesztik Écs, Nyúl és Ravazd csapadékvíz-elvezető hálózatát.
Több mint négyszázmillió forintból fejlesztik három Győr környéki település csapadékvíz-elvezető hálózatát - tájékoztatta az MTI-t Écs, Nyúl és Ravazd önkormányzata.

Közleményük szerint a december 30-án aláírt támogatási szerződés alapján nettó 284 millió forintot nyertek el a feladatra uniós forrásból, ezt egészítik ki 31 milliós önerővel.

Emlékeztetnek: a három sokoróaljai település a Pándzsa-patak bal partja menti Pannonhalmi-dombság erózióra hajlamos lejtői mentén fekszik. A nagyobb esőzések, hóolvadás után a domboldalakról lezúduló víztömeg és a vele sodródó törmelék nemegyszer elöntötte már az útjába kerülő telkeket, de többször okozott gondot a völgyön végigfutó 82-es számú főút közlekedésében is, hiszen arra gyakran hordott iszapot, zúzalékot.

Ezen segítenek azzal, hogy még az idén mintegy hatszáz hektárnyi területről a 82-es főút mentén elhelyezkedő vízgyűjtő csatornákba vezetik a csapadékot, így mintegy másfélezer lakóingatlan és megközelítőleg ötezer ember biztonságát szolgálva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az élénk színű kocsit vezető sofőrök a legveszélyesebbek?

Friss felmérés szerint magukat sportos vezetőnek nevező autósok kevésbé szívesen választanak fehér járművet, míg a megfontoltakra a piros autó jellemző. Tovább olvasom