Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Écs: kijavíttatták a vasúti átjáró aszfaltját

Az écsi vasútállomás közelében a vasúti átjárót nemrégiben átépítették, felújították, de rosszabb lett, mint volt. Púposra aszfaltozták le, a vágányok közt több bucka is lett, így ha áthajt rajta az ember, az felér egy agyrázkódással.


Lesz változtatás? Ilyen munkát szerintem nem szabad átvenni, elfogadni - írta Olvasónk.

Az écsi vasúti átjáró állapota ügyében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága küldött lapunknak tájékoztatást.

Eszerint: "A Győr–Veszprém vasútvonal écsi megállóhelye közelében lévő átjáró felújítása során április 7-én éjjel vágányszabályozást végeztek. A munka jellege miatt az aszfaltot is fel kellett bontani, másnap a kivitelező cég alvállalkozója ideiglenesen aszfaltozta le az átjárót.

A május másodiki műszaki átadáskor a műszaki ellenőr nem vette át a munkát, épp az aszfaltozás állapota miatt. Ezért május 12-én egy újabb réteget húztak rá. A friss réteg felpúposodott, ezért a május 25-i műszaki átadás során sem vették át a munkát.

Ezt követően területileg illetékes munkatársaink intézkedtek, hogy az aszfaltréteget felmarják és az átjárót újraaszfaltozzák. Ennek elvégzéséig 40 kilométer/órás közúti sebességkorlátozást jelző táblákat rakott ki a közút kezelője.

Az átjáró marását és újraaszfaltozását június 28-án elvégezték; június 30-án délelőtt megtörtént a műszaki szemle. Az áthaladás már zökkenőmentes, a buckákat megszüntették, így hamarosan a közúti sebességkorlátozást is feloldják."

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árkád: a parkoló ingyenes marad

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az Árkádnak inkább előnyére vagy inkább hátrányára válik a tőszomszédságába költöző piac, erről a bevásárlóközpont centermenedzserét kérdeztük. Tovább olvasom