Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

E-szavazás, e-levelezés

Nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani – idézhetné a „piárosok” kedvenc mondását az abdai polgármester, de őt a jó hírnévnél magától értetődőbb okok vezették arra, hogy minél több információt, minél gyorsabban, minél gyakrabban eljuttasson minél több helybelihez.
Azért ír hetente – de gyakran többször is – elektronikus körlevelet és küld hírújságot a helybelieknek, mert ha tudnak az önkormányzat terveiről, munkájáról, rendezvényeiről, akkor jobban meggyőzhetők arról, hogy maguk is segíthetik azok megvalósulását. Az információk megosztása sok esetben előnyt hozhat, jobban összetartó közösség lehet a falu lakossága és együtt nagyobb eredményeket érhetnek el. Az e-mailezés pedig nagyon gyors és tulajdonképpen ingyenes, a lakosok kéréseiket, véleményeiket is könnyen tudathatják általa a faluvezetéssel. A levelező faluvezető azonban a helyi e-sajtó létrehozása mellett arra is gondolt, hogy rendszeresen szavazási lehetőséget biztosítson a helybelieknek.

„A weblapon, a www.abda.hu címen történő szavazás kicsiben olyan, mintha népszavazást tartanánk. Viszonylag gyorsan lehet kikérni a község lakóinak véleményét a helyi, döntést igénylő ügyekben. Az itt megfogalmazott vélemények nem kötik a döntéshozókat, de alakíthatják álláspontjukat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legifjabb abdai

Tavaly 25 újszülöttel gyarapodott Abda lakossága, közülük tizenkét fiú, tizenhárom lány. A lélekszám… Tovább olvasom