Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Durván bántalmazta fiait és exnejét

Feleségét fojtogatta, kiskorú fiait pedig szöges léccel verte meg a rendőrség alapos gyanúja szerint egy győri férfi, akit a bíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezett.
illusztráció
A negyvenkét éves K. Imre egy fedél alatt élt volt feleségével, akivel valószínűleg mindennaposak voltak a durva szóváltások. Erre lehet legalábbis következtetni az egyelőre kusza vallomásokból, amelyek szerint K. Imre egyik fia már az újabb vita kirobbanásakor rendőrt akart hívni. Állítólag ebből lett a baj.

Alapos a gyanú

A rendőrség alapos gyanúja szerint a ménfőcsanaki K. Imre szöges léccel ütötte tizenöt és tizenhárom éves fia arcát, hátát, majd közbelépő felesége nyakához kést szegezett, s az asszonyt végül fojtogatni kezdte. Az orvos szakértő egyelőre vizsgálja a történtek nyomait. A látleletek szerint a sértettek szerencsére nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel úszták meg a családfő dühkitörését, ám az elkövetés módja és eszköze alkalmas lett volna súlyosabb sérülések okozására is. Éppen ezért a rendőrség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt folytat nyomozást.

Ködös a vallomás

Nem tudni, mi történt: a férfi vallomása meglehetősen ködös. Azt vallja ugyanis, hogy volt feleségével szóváltásba keveredett, mire az egyik fia felkapta a telefont és a rendőrséget tárcsázta. K. Imre ettől vesztette el a fejét – állítja ő –, s ekkor esett neki előbb a fiúknak, majd az asszonynak, akinek a gyerekek keltek védelmére. Ki tudja, mi lett volna a fojtogatásból, ha ők nem szállnak szembe apjukkal és nem próbálják meg végül mégis kihívni a rendőrséget, amely azonnal őrizetbe vette a gyanúsítottat. Nem tudjuk egyelőre, hogy ittas volt-e a férfi, az azonban bizonyosnak tűnik: vagy az ő állítása nem igaz és az összecsapás már eleve több volt mint egyszerű vita – hiszen a fiú nem véletlenül nyúlt a telefonért. Vagy pedig a dolog nem először fordult elő a szerencsétlen sorsú családban és a gyerekek tudták, mivé fajulhat egy egyszerű szóváltás.

Hécz Miklós rendőr alezredes, a győri kapitányság bűnügyi osztályvezetője az eset okán úgy vélekedett: el kell oszlatni a tévhitet, hogy a rendőrség csak akkor vonul ki családi erőszak helyszínére, ha ott „folyik a vér".

Mindent kivizsgálnak

– Minden bejelentést megvizsgálunk, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy számos esetben válófélben lévő felek tesznek egymásról hamis bejelentést, csak hogy a büntetőeljárás dokumentálható legyen a válóper során. Ilyenkor természetesen hamis vád és a hatóság megtévesztése miatt vizsgálatot kérünk az ügyészségi nyomozóhivataltól. Ebben a konkrét esetben természetesen nem lehet vaklármáról beszélni, a családfő alaposan gyanúsítható az erőszak elkövetésével – hangsúlyozza az alezredes, aki szerint a harmincnapos letartóztatás meghosszabbítható. Valószínű, hogy rövid időn belül a bíróság elé kerül az ügy, mivel az ilyen eseteket a rendőrség kiemelten kezeli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr lett a lelkisegély-szolgálat nemzetközi központja

Győr lesz a központja a Közép- és Kelet-európai Lelkisegély Szolgálatok Szövetségének, erről egy… Tovább olvasom