Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Durva vitával, de megszavazták a költségvetést

Mezőörs - Ötödik nekifutásra, hatalmas vitákkal, de már van költségvetése Mezőörsnek, ahol sokadik alkalommal újólag az önkormányzati, illetve az alapítványi fenntartású iskola léte, működése is terítékre került. Az ülést követően az alapítványi iskola igazgatóját durván bántalmazta egy helyi lakos. Szabó Tiborné még fontolgatja, feljelenti-e támadóját.
Az elmúlt hónapban a nyolcból négy képviselő kétszer leszavazta a tervezetet, két alkalommal pedig egyszerűen nem jelentek meg az önkormányzat előre jelzett ülésén. Bogárdi Zoltán polgármester szerint a távolmaradók nagy valószínűséggel ezzel bojkottálták a munkát.

A községbeliek közül a legutóbbi ülésen több mint százan jelentek meg és követelték a jelenlétet, a törvényes munkát, ennek eredményeként pedig az érvényes költségvetést. A szavazás pikantériája, hogy éppen az alapítványi iskola igazgatója szavazott igennel, így voltaképpen Szabó Tiborné képviselőnek köszönhetően működőképes marad a falu, valamint a Weöres-iskola. A képviselőt ennek ellenére szidalmazták és a teremből kilépve megtépték. Szabóné feljelentést fontolgat.

– Világosan látszik, bármit is teszek, semmi nem jó, a teremből kifelé jövet az egyik helyi lakos beletépett a hajamba – árulta el Szabó Tiborné.

– Hatalmas feszültségek vannak a településen, állandóan a két iskolára hegyeznek ki minden kérdést. Egyeztetést kértünk a polgármestertől, amit nem kaptunk meg, s azt is tudomásul kellene venni, hogy az itt megjelenők nem az egész falut képviselik. Sajnálom a történteket, a feljelentést még megfontolom. Összességében felelősségteljesebb döntésekre lenne szükség, a Weöres-iskola léte véleményem szerint attól függ, tud-e a jövőben társulni.

Bogárdi Zoltán polgármester elmondta, Mezőörs idén 159 millió forintból gazdálkodik, az óvoda és iskola fenntartása viszi el a költségek tetemes részét. Igaz, nagy fejlesztésekre idén sem futja a keretösszegből, ám a többség a legnagyobb eredménynek mégis azt tartja, hogy helyben járathatja gyermekét óvodába, illetve iskolába. Döntöttek még az intézményi normatívák emeléséről, amihez öt éve nem nyúltak, és várhatóan az egészségügyi blokk nyílászáróinak cseréje is megtörténhet.

A polgármester úgy véli, az érdemi munkához végre nyugalomra és békére lenne szükség. A településen pattanásig feszültek az indulatok, az ülésre jellemző, hogy kis híján megint ki kellett hívni a rendőrséget, ám a durva beszólások, bekiabálások után végül a többség békésen távozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki ütött először? Pofozkodás Mezőörsön

Mezőörs - Forrnak az indulatok Mezőörsön. Amellett, hogy a testületi ülésen a krimi határát súroló… Tovább olvasom