Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Duplán sikertelen betörés az Éhségűzőbe

Peches betörők, szerencsés vendéglátós, gyors elfogószolgálat és hatékony rendőrök. Ez a sommázata az ünnepek előtt és után az Éhségűző büfében történt dupla betörésnek.

December 21-én az esti órákban jelzett a távfelügyeleti központban a riasztó. A győri Éhségűző büféből egyrészt riasztás, másrészt szabotázs jelzés is érkezett az LH Patent Securityhoz. A szabotázs azt jelezte, elvágták a riasztó zsinórjait, valószínű a betörő nem tudta, ezzel sokra nem megy, a rendszer ez ellen is védett. A patentos járőr szokás szerint pár perc alatt a helyszínen volt. A büfé elölről sértetlen volt, de a hátsó falából egy jókora részt kifeszítettek. A járőrök megérkezése után egy alak a közeli ipari telephelyen át a Szent Vid utca felé vette az irányt. Mivel a kiképzett elfogók elég jó kondiban vannak, nem sokba telt, mire eléálltak. Meg mögé. A férfi beismerte a betörést és kicsivel később nyugodtan tűrte, hogy az LH Patent Security járőre átadja a helyszínre hívott rendőröknek.

Anyagi kár nagyobb nem történt, de a büfé közepén már szépen fel volt halmozva televízió, élelmiszer és egyéb műszaki cikkek.

A büfé tulajdonosa a betörés után akár meg is nyugodhatott volna, mondván: kétszer ugyanoda nem üt a mennykő, de mégsem így történt.

A riasztó ismét jelzett. December 28-án megint az Éhségűzőt nézte ki magának valaki. Természetesen az elfogók megint ott voltak, talán egy picivel még gyorsabban, mint hét nappal előtte. Így sikerült éppen segíteni annak az embernek, aki a büfé negyven centiszer negyven centis ablakán próbálta kipréselni magát. A segítséget követően ismételten a rendőrségi átadás következett. Amikor a második rabló megtudta, hogy alapvetően megelőzték, eléggé elcsodálkozott, hiszen ő azt hihette, szűz területre hatol be. Persze a riasztó távfelügyelettel nem számolt. Anyagi kár a második esetben sem történt.

A szakemberek szerint az ünnepek idején otthonaink, üzleteink biztonságára érdemes fokozottan figyelni. A távfelügyelet biztos módszer, de segíthetnek az égve hagyott lámpák időkapcsolóval, a hevederzárak, az erős nyílászárók és nem utolsósorban az éber szomszédok.

Olvasóink írták

  • 2. Mankapunka 2009. december 30. 13:03
    „áááááááá,majd szilveszterkor finom virsli,lencs várja őket.”
  • 1. Syracusa 2009. december 29. 14:13
    „Remélem egy darabig éhen,szomjan marad ez a két féreg!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megállás nélkül továbbhajtott

Két személygépkocsi ütközött a Nagyszentpál előtti, Győr felőli kanyarban december 26-án délelőtt. A… Tovább olvasom