Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Dupla jótékonyság

A győri lokálpatrióta jótékonysági bált január 27-én már nyolcadik alkalommal rendezik meg.

A Diadém Rendezvényiroda az eddigiekhez méltó látványos, szórakoztató programot ígér, míg az öt vendéglátó étterem, a La Maréda, a Carmen, a Komédiás, a Romantik Hotel Schweizerhof és a Nádor vendéglő az ízek valóságos kavalkádjával készül. (Jegyek a bálra egyébként az éttermeken keresztül rendelhetőek a tavalyi áron.)

Szabó László, a Győr és Környéke Vendégvárók Egyesületének elnöke, úgy is, mint a bál főszervezője, elmondta, idén ismét szeretnének kitenni magukért. A lokálpatrióta-bál hagyományos zenekara, a Galaxy gondoskodik majd az el nem múló jókedvről, Détár Enikő és Rékasi Károly pedig mint a bál háziasszonya és házigazdája kalauzolja végig a vendégeket az estén. Détár Enikő éjfélkor énekelni fog, és számos meglepetést tartogat a tombolasorsolás is. A lokálpatrióta-bál hagyományaihoz tartozik a jótékonyság. Tavaly nem kevés pénzzel, egymilliós nagyságrendben segítették a győri szívcentrumot, és ha minden jól megy, idén ezt az összeget szeretnék megduplázni.

Az eddigi célokhoz hasonlóan nemeset találtak. (Segítették már a gyermeksebészeti alapítványt, a Petz-kórház előtti inkubátor kihelyezését, a gyermek intenzív osztályt, mozgássérülteket szállító jármű beszerzését, a mindszentpusztai autistaotthon felépülését, a gyermek aneszteziológiai osztályt és a szívcentrumot.) Szabó László kérdésünkre kifejtette, a Petz-kórházban, a szülészeti-nőgyógyászati osztályra nagy szükség van egy mobil ultrahangkészülékre. Bíznak benne, hogy jelentős segítséget tudnak nyújtani annak beszerzéséhez. Vannak támogatók, akik már most jelentkeztek a bál kapcsán, és külön összeget is utalnak majd erre a célra.

A bálteremmé varázsolt győri egyetemi csarnokban január 27-én 18.30-kor tárulnak ki a kapuk, hogy a vendégek belépjenek rajtuk, és hogy a bál fővédnöke, Borkai Zsolt, Győr polgármestere köszöntője után kezdetét vegye a mulatság. A bál védnökségét idén is többen vállalták: Ottófi Rudolf, Németh Zoltán, Simon Róbert Balázs, Győr alpolgármesterei, Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke, Bárány István, a Pro Urbe Lokálpatrióta Egyesület elnöke, Pető István, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, Kákonyi Gábor, a Rotary Club elnöke, Halbritter Mátyás, az Első Győri Lions Club elnöke és Tatai Lajos, az Arrabona Lions Club elnöke.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az oroszlánok olykor angyalszárnyon jönnek

A világ legnagyobb jószolgálati civil szervezetének 185 országban összesen 1 millió 600 ezer tagja… Tovább olvasom