Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Dupla büntetés és fogási tilalom

Szigetköz - Szombattól a Duna mellékágrendszerének több szakaszán – ívó- és vermelőhelyeken – tilos lesz a horgászat és a halászat egészen jövő áprilisig. Eközben egy vámosszabadi orvhalászt nemcsak az illetékes hivatal büntetett meg, hanem lopás miatt a bíróságtól ötvenezer forint pénzbüntetést kapott.
A megyei horgászszövetség 72 horgászegyesületet fog össze, összesen tizennégyezer tagot számlálnak. „Nemrégiben egy hétvége alatt nyolcvanhét horgászt igazoltattunk Ásványrárótól Dunakilitig" – mondta lapunknak az egyik szigetközi halászati ellenőr. Ezekből is látszik, hogy sok a pecás, a hal azonban egyre kevesebb: éppen emiatt a győri Előre Halászati Szövetkezet által kijelölt ívó- és vermelőhelyen is tilos horgászni és halászni 2008. november elsejétől 2009. március 31-ig: a Dunán a dunakiliti erőmű portahídjától a kempingbefolyóig, a cikolaszigeti Csökös-befolyótól 50 méteren át a jobb és bal parton. Ezen kívül a pap-szigeti csatorna és az öreg-szigeti tó befolyásától az ideiglenes pontonhídig, valamint a Szilfási-csatorna Öntési hídtól számított 100 méterén, s a Concó-torkolattól a koppánymonostori ág kiágazásáig is érvényes az intézkedés.

Még április végén bukott le tükörhálója felszedése közben egy vámosszabadi férfi a Bagaméri-ágrendszerben az úgynevezett Laci-szigeten. Negyven kilogramm dévért, nyolc kilogramm pontyot, s egy kilogramm süllőt találtak nála: ezek értéke meghaladta a szabálysértési kategóriát (összesen 26 ezer 840 forintot ért a zsákmánya), így bűncselekmény gyanúja miatt – az illetékes hivatal halászati osztálya mellett – a mosonmagyaróvári bíróságra került az ügy. Érdekesség egyébként, hogy az illetőre korábban kétszer – hasonló ügyek miatt – már bírságot szabott ki a halászati hatóság. A Mosonmagyaróvári Városi Bíróság most jogerősen ötvenezer forint pénzbüntetésre ítélte a vámosszabadi orvhalászt lopás vétsége miatt. Emellé a Győr-Moson-Sopron Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Földművelésügyi Igazgatóság vadászati és halászati osztályától is több tízezer forintos bírságra számíthat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halottak nélkül árvák vagyunk

Legtöbb estén finom zenére alszom el, s néhány csendes óra múltán majd minden éjszaka nehéz, kusza… Tovább olvasom