Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Dundiegók és meseismerők

A kreativitás és a nyitottság jegyében tartja meg idén a gyakorlóiskola a pedagógusközösségének és diákjainak eredményeit felvonultató egyhetes programsorozatát.
Szakmai és szórakoztató programok teszik idén különlegesen változatossá és gazdaggá a győri Gyakorló Általános Iskola szokásos tavaszi rendezvénysorozatát, a Gyakorlós hetet. Az oktatási intézmény tizenkettedik alkalommal szervezi meg a bemutatókat, így számos már hagyományosnak nevezhető. Többek közt a gyermekek mestermunkáiból álló kiállítás, a matematika-háziverseny, a gyermekszínjátszó-fesztivál és a diákújságírók találkozója. Dr. Varga József igazgató ezért főképpen az újdonságokról szólt.

Elmondta, hogy az érdeklődők megtekinthetik a tanulók által tervezett „lehetetlen tárgyakat" és a diákok egyéb kreatív képességeit próbára tevő versenyeken ismerkedhetnek az iskola tevékenységével. A mesevetélkedőn és a játékos Kreativiádén például különböző testbeszédet igénylő helyzetgyakorlatokat kell megoldaniuk a versenyzőknek. Ezek a feladatok egyébként a felső tagozatos tánc–dráma tantárgycsoporthoz kapcsolódnak, amelynek révén a gyerekek elsajátíthatják a boldogulásukhoz szükséges, jó fellépést biztosító, kedvező benyomást keltő viselkedésformákat.

A szülők, a tanítóképzős hallgatók és a megye oktatási intézményeinek pedagógusai közül bizonyára sokan kíváncsiak a ma délelőtti bemutatóórákra is, amelyek a mesefeldolgozás többféle lehetőségével foglalkoznak. Újszerűnek számítanak például a gyakorlóban három éve bevezetett, úgynevezett kooperatív tanulás eszközei. A módszer angol–magyar együttműködés során kidolgozott programja a diákokat a teammunkára és az önállóságra szoktatja.

A szakmai rendezvények mellett persze a szórakoztatás is szerepet kap a Gyakorlós héten. A ma délutáni fordított napra már a múlt hónapban elkezdtek készülni a felsősök. Kampányoltak, akárcsak a nagyok, így a választások győztese, a Dundiego párt veheti át a hatalmat jelképesen a tanároktól. Pénteken délelőtt pedig az iskola összes tanulója együtt kapcsolódik ki a sportprogramokon, táncos, játékos bemutatókon. A gyerekek ráadásul vendégül láthatják és a küzdelemről, a kitartásról kérdezhetik Csollány Szilveszter olimpiai és Simon Renáta világbajnokot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légy azzá, ami vagy!

A család lényegét és feladatát a szeretet határozza meg – hangsúlyozta Várszegi Asztrik főapát… Tovább olvasom