Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Dunaszerdahely: roma szavazatokat vettek?

Érvénytelenné nyilvánította a 2006-os dunaszerdahelyi polgármester-választásokat az Alkotmánybíróság. Erről Jozef Skybjak, az Alkotmánybíróság szóvivője tájékoztatta a bumm.sk-t. A tavalyelőtti választásokat az MKP jelöltje, Pázmány Péter nyerte. Antal Ágota, Pázmány ellenjelöltje az Alkotmánybírósághoz fordult, szerinte a roma nemzetiségű választók szavazatait megvásárolták.

A taláros testület döntése a hivatalos kézbesítés után lesz jogerős. A szóvivő elmondása szerint addig semmilyen más információval nem tudnak szolgálni, és az esetleges új választások kiírásáról az Alkotmánybíróság nem rendelkezik.

Az új választások kiírásáért a Nemzeti Tanács elnöke, azaz Pavol Paška felelős a törvények szerint - tájékoztta a Bummot Belügyminisztériumból Mgr. Alena Koišová. Azzal, hogy az Alkotmánybíróság kimondta a választások érvénytelenségét, a 2006-os választások során - a törvény szerint - nem választották meg a polgármesternek Pázmányt és nem kapott mandátumot. Kérdésünkre elmondta, hogy az általa aláírt határozatok viszont érvényesek maradnak, mert az akkori jogi állapot szerint születtek.

Pázmány Péter
Pázmány Péter

A Nemzeti Tanács vezetőjét nem köti időkorlát az új választások kiírására. A törvény csupán annyit ír elő, hogy a ciklus utolsó hat hónapjában már nem lehet új választást kiírni.

Pázmány 2006-ban csupán 76 szavazattal szerzett többet, mint függetlenként induló ellenfele. Antal Ágota az Alkotmánybírósághoz fordult azzal, hogy a roma választók szavazataiért 100-200 koronát fizettek Pázmányék. A lefizetési akciót állítólag a szavazás napjára szervezték Pázmány önkéntesei.

Pázmány Péter csalódottan vette tudomásul az ítéletet. Jogorvoslatért valószínűleg a strasbourgi emberjogi bírósághoz fordul. "Eddig azt hittem, hogy jogállamban élünk, de nem így van" - kommentálta az Alkotmánybíróság döntését. A következő választásokon nem indul, kiszáll a politikai életből. Cáfolta, hogy önkéntesei lefizették volna a roma választópolgárokat.

Antal Ágota elégedett az ítélettel. Elmondása szerint végig hitt abban, hogy az Alkotmánybíróság nem tűr el törvénytelenséget. Egyelőre nem cáfolta, de meg sem erősítette azt, hogy indulna a pótválaszáson.

Az Alkotmánybíróság 13 fős testületéből csupán 12 bíró döntött, Pázmány ügyvédje ugyanis Dr. Mészáros Lajos dunaszerdahelyi alkotmánybíró esetleges elfogultsága miatt indítványozta döntéshozatalból való kizárását. Az indítványt a testület jóváhagyta.

Az Alkotmánybírósághoz a 2006-os önkormányzati választások után rekordmennyiségű panasszal fordultak, szám szerint 139-cel. A testület a legtöbb ügyben már döntésre jutott, semmissé tette például a kelet-szlovákiai Szobránc polgármester-választásainak eredményét, de hasonlóképpen döntött Rimaszécs esetében is ez év májusában.

Nagyobb horderejű döntésnek számít a komáromi eset kivizsgálása, ahol már sor került néhány meghallgatásra, azonban a döntés még későbbre várható.

Olvasóink írták

 • 19. elemér 2008. november 21. 20:56
  „Tudom hogy jártál ott joco rövidnadrágban, mert felismertelek a google earth-en.”
 • 18. joco 2008. november 21. 18:26
  „advocatusdiaboli 2008.11.20. 18:26 és elemér 2008.11.21. 12:26 már sokszor megirtam a hasonlo reagálo elv-társaitoknak és tán Nektek is.Fiuk ÉRVELNI.é r t i t e k? elemérke, valoszinü többször jártam és járok D.szerdahelyen mint Te , igaz én nem nyilasjelmezben szoktam Slovákiába menni mint elv-társaid-vagy tán Te is köztük voltál? fiu ez csak kérdés”
 • 17. elemér 2008. november 21. 12:26
  „Nékem az a legfurcsáb hogy joco már 10-éve tengeren tul él, és az érdekli hogy Dunaszerdahelyen mi történt ahejett hogy tanulná az inglish lengvidzst.”
 • 16. Goldmund 2008. november 21. 10:28
  „Nekem az a legfurcsább, hogy egy választás törvényességéről 2 év után hoznak döntést. Ezalatt kismillió döntést hozott már Pázmány Péter, amit Antal Ágota talán másképp tett volna. És akit most megválasztanak, annak már csak két éve lesz a programja megvalósítására.
  És hát (ahogy nasi12 írta) tényleg elég gyanús, hogy két évig lázasan törték a fejüket az alkotmánybírók, hogy történt-e csalás, aztán "véletlenül" pont a dunaszerdahelyi botrány után sikerült eldöntetniük.”
 • 15. elemér 2008. november 20. 23:12
  „Fogalma van, hisz joco szervezte a náci klubbot Virginiában.”
 • 14. advocatusdiaboli 2008. november 20. 18:26
  „Lidérces ez az ész nélküli nácizás,ámokfutás,ami ebben az országban megy.
  Amit leírtam az egy abszolút racionális megoldás,azaz ha egy csecsemő nem szavazhat,akkor egy csecsemő értelmi színvonalán vegetáló felnőtt sem.
  Szerintem halvány lila fogalmad sincs az általad szajkózott szavak valódi jelentőségéről,csak köpködöd szerte a világba.”
 • 13. joco 2008. november 20. 15:09
  „T.T nincs érved? probálj meg arra is válaszolni amit irtam.Érted?
  nasi 12. Tudod a "bejelentést" a romaválasztok megvásárlásárol már korábban tették és egy szintén magyar ember "perlekedett" a másikkal, és ezért kérdezetem, hogy akkor "ki is vásárolt roma szavazatokat".
  advocatusdiaboli 2008.11.20. 09:00 tudod amit irtál a szavazási joggal kapcsolatban az nagyon közel áll a szélsöjobbos(náci, nyilas, fasiszta) elveket hirdetök "elképzeléseikhez"?”
 • 12. elemér 2008. november 20. 15:05
  „7. hozzászólás joco 2008.11.20. 07:51

  Na ne mond joco, te zsidóztál állandóan a forumokon és még te beszélsz itt a neonácikrol ? Legnagyob félelmed az volt hogy nemkapsz az USA-ban állampolgárságot ha felismernek. Hallotál már valamit a deportálásrol ?”
 • 11. nasi12 2008. november 20. 10:24
  „-kicsit gyanús az eset-
  A Dunaszerdahelyi polgármester megszólalt az ominózus mecs után, és bírálta a rendőrök ténykedését.
  Mivel a hatóság nem tudta megcáfolni állítását, ezért munkaviszonyának jogosságát kérdőjelezték meg.
  Gyorsan meg is érkezett a válasz, Pázmány Péter csak a bírálat elhangzásáig volt jogosan polgármester.
  Tudjuk, széllel szemben. . . . . . . . .”
 • 10. advocatusdiaboli 2008. november 20. 09:00
  „Meg kellene vonni a 8 osztállyal nem rendelkezők szavazati jogát és befejeződne a sok szavazatvásárlás.
  Egy ilyen ember egyébként sem éri fel ésszel,hogy kire szavaz,viszont jelenleg ugyanannyit ér a voksa,mint egy felelősségteljes,tájékozott szavazónak.
  Mivel a jelenlegi törvények szerint nem szavazhatnak a 18 év alattiak,ergo az se szavazhasson,aki nem éri el egy 18 éves szellemi színvonalát,ami ugye 8 osztály nélkül meglehetősen sanszos.”
 • 9. TakácsTamás 2008. november 20. 08:43
  „Jocó, te egy rendkívül ostoba ember vagy. Inkább maradj csendben, mert így csak hülyét csinálsz magadból. Tényleg nem veszed észre?”
 • 8. Sally 2008. november 20. 08:11
  „Már megint mások háza táján söprünk! Mit gondoltok, a fletó hogyan nyert 2006-ban?”
 • 7. joco 2008. november 20. 07:51
  „Hát végre vannak itt tökös "gyerekek" is, akik nyiltan elismerik , hogy ök a neonáci mázzal leöntött emberek csoprotjábA tartoznak."elemér" és "takácsTamás" én egy általam nem kedvelt "ember?" csoportot szolitottam meg az 1-es reagálásomban, tehát a válaszaitok alapján Ti oda tartoztok."TT" tudod arra "koncentrálok" amire akarok.Nálatok a szélsöjobbon lehet, hogy ugy gondolkoztok, hogy ti határozhatjátok meg az emberek"koncentrálási" irányát, de hát tudjátok az "aranykorotok" a nyilaséra már rég elmult és reméljük még a "szeliditett" változata sem tér vissza, SOHA.
  ja és egy javaslat olvassátok el a cikket.Értitek? tudjátok ott az egyik magyar mondja a másik magyarra, hogy romákat vásárolt meg.Értitek? hát szerintem nem,”
 • 6. hehe08 2008. november 20. 07:17
  „Na és ha megvették???
  Itthon és más országokban is így szokás.....
  Segélyezési rendszernek hívják...... eddig senki nem nyúlt hozzá, mert foggal körömmel kapaszkodik a szaros kis hatalmához....”
 • 5. elemér 2008. november 20. 06:59
  „Itt igazán senkinek se hiányzik Jocó, aki már 10 éve elköltözött Tatabányárol az USA-ban, és Virginiában él. Okosabban tenné ha inkáb Bushal foglalkozna ez a agitátor.”
 • 4. elemér 2008. november 19. 22:11
  „Joco nézz csak a tükörben ott Virginiaban és hagyd ezt a neonácizást, mert kizáratlak.”
 • 3. TakácsTamás 2008. november 19. 21:56
  „Te jocó!

  Szerintem te csak azzal foglalkozzál haver, hogyan vásárolt szavazatokat a Veress elvtárs a nyirbogdányi kokeróktól, meg a Gyurcsány Feri a Pádár Lacitól, oké? Ne arra koncentrálj, mi van Dunaszerdahelyen, mert ahhoz úgy sincs elég intelligenciád...”
 • 2. p.pablowsky 2008. november 19. 21:10
  „Függetlenül mindentől, én azt mondom, az aki még bármit elhisz abból, ami a odaát elhangzik, az elég naív.”
 • 1. joco 2008. november 19. 18:30
  „Na mivan neonáci mázzal leöntött szélsöjobbosok? most akkor kik is vették meg a romák szavazatait?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magas kamatokkal hízelegnek a bankok

Győr-Moson-Sopron - A bankok soha nem szerettek ennyire minket, mint most – olyan kamatokkal… Tovább olvasom