Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Dunapart Rezidencia: korzó, parkolók, rendezett viszonyok

Győr - A belváros egyik legszebb helyén épült modern, látványos lakóházegyüttes, a Dunapart Rezidencia sokszor szerepelt már lapunkban. Volt, hogy dicsértük a beruházó merészségét és a kilátást a felső teraszokról, és előfordult, hogy építésügyi problémákról kellett hírt adnunk. A napokban úgy tűnik, felkerül végre az i-re a pont. Az építési hatóság, Győr jegyzője nevében eljárva, kiadta a Dunapart Rezidencia használatbavételi engedélyét.

Sokan vásároltak lakást a Dunapart Rezidenciában. A lakók azt szerették volna, ha mielőbb rendeződnek a beruházó és a város közötti ügyek, a megkötött szerződéseket azok teljesítésével lezárják. Így juthattak hozzá teljes joggal az ingatlanhoz. A napokban a Dunapart Rezidencia Kft. megkapta a végleges használatbavételi engedélyt. Dr. Jakab Tamást, a beruházó cég vezetőjét kérdeztük meg, miért késett eddig a papír, illetve ez most mit jelent, és mi várható még a vízparti korzón – néhol annak helyén – a sétálgató győriek körében is népszerű környéken?

˝A végleges használatbavételi engedély, melyet a jegyző nevében eljárva a győri építési hatóság adott ki, a teljes épületre vonatkozik. Eddig azért nem kaphattuk meg, mert a város és köztünk lévő szerződésnek voltak még részünkről teljesítetlen pontjai.

Most befejeződtek a Dunapart Rezidencia munkálatai, megnyugtatóan rendeződtek a szerződéses viszonyok, és azt mind a két fél lezártnak tekinti˝ – mondta az ügyvezető.

Majd hozzátette, elkészült a Széchenyi híd alatt a Dunapart Rezidenciához előírt mennyiségű parkoló, és a sétány már megépített részéhez kapcsolódó szolgáltatóház is működni kezdett, illetve a nagy wellness- és fitneszközpontot május 29-én adják át.

Sokan kérdezték és kérdezik a városban, hogy ezt a több fitnesztermes, konditermes, uszodákkal és szaunákkal felszerelt központot kik látogathatják.

˝Nyilvános minden földszinti létesítményünk. Elsősorban a városlakók igényeit szeretnénk velük szolgálni, de használatuk a lakók számára kényelmesebben biztosított. Klubrendszerben üzemel majd a teljes szolgáltatóház. A klubtagság ingyenes és kedvezményekre jogosít, mégis csak azokat várjuk, akik baráti közösségbe vágynak és nem zavarnak másokat a kulturált kikapcsolódásban.˝

A Dunapart Rezidencia hivatalosan kész. Ám a környéken tovább folytatódnak a munkálatok.

˝Már a beruházás elején azt mondtuk, nem csupán egy minőségi otthonoknak helyet adó lakóházat, de szépen kialakított környezetet is szeretnénk adni Győrnek. Ezért segítettük a Széchenyi híd felújítási munkálatait, amit erősített a közel kétszáz aláírás, mely a belvárosban gyűlt össze, engedve zajvédő fal építését a híd nyugati korlátja mellé. Ez a Duna fölött átlátszó fal sokat árnyékol majd le a híd forgalmának zajából. Ezenkívül reményeink szerint hamarosan folytatódhat a Duna-korzó építése is. Ebben is szívesen részt vállalunk a város felkérésére.

Engedélyeztetés alatt van a Dunapart Rezidencia mellett a folyón kikötő csónakház létesítése is.

Az építkezés kezdetén azt mondtuk, arrébb toljuk egy kicsit a belvárost, felélesztjük a Mosoni-Duna mentén az életet. Sétateret adunk az embereknek, ahol kellemesen tölthetik el az idejüket. Úgy látjuk, támaszkodva erre a használatbavételi engedélyre is, a várossal együttműködve ezt meg is tudjuk valósítani.˝

Olvasóink írták

  • 2. H.Gabi 2009. május 28. 11:46
    „Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy az utat ki javítja ki, mert szerintem nem meltó a rezidenciához, hogy szinte mezőúton kell közlekedni előtte...”
  • 1. xyxyxy 2009. május 28. 11:09
    „Az igaz, hogy van használatba vételi engedély, csak Jakab Úr azt felejtette el oda írni, hogy ez nem jogerős!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táblák jelzik a borvidék bejáratait

Pannonhalma környéke - A dűlők fotójától látványos óriásposzterek jelzik a Pannonhalmi borvidék… Tovább olvasom