Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Dunakapu téri Brády-ház: téglavita

Az Arrabona Városvédő Egyesület közleményben, a Jobbik nyílt levélben írta meg kedden, hogy a Dunakapu téri Brády-ház pincéjének bontása során régészeti korú (1711 előtti) téglák kerültek elő egy hónapja.

"A boltozat kialakításából sok mindent el lehetett volna dönteni, ezt ma már nem lehet" – írta Takács Krisztián, a Jobbik megyei alelnöke, aki kérdéseit elküldte a Rómer-múzeumhoz, de még mindig nem kapott választ.

Grászli Bernadett múzeumigazgató lapunkat arról tájékoztatta, hogy hamarosan írásban válaszolnak a politikusnak. Németh Zoltán, a Dunakapu téri beruházás városházi koordinátora kifejtette: az épület bontását örökségvédelmi engedély alapján végezte a Győr-Szol Zrt. "Abból, hogy 1711 előtti téglák kerültek elő, még nem következik, hogy régészeti korú, megőrzendő a pince.

Ennek oka, hogy amikor a győri vár részeit elbontották, tégláit számos belvárosi és újvárosi házba építették be" – mondta Németh Zoltán, aki úgy vélte, a felvetés politikai hecckampány része.

Nyitóképünk illusztráció! 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Zöldolimpiát´ szeretne rendezni Győr és `okos várossá´ akar válni - videó

Győr első magyar városként kíván csatlakozni a Smart-programhoz. A tervek szerint 2017-re megvalósulhat a kisalföldi "Zöldolimpia". Tovább olvasom