Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Dunakapu tér és mélygarázs: reped a plafon, de ez előre látható volt - videó

Repedések vannak a falakon az udvar felőli meg a nagyszobában, és a fürdőben is. Van, ahol a plafon két-két és fél méter hosszan elnyílt olvasónk önkormányzati bérlakásában a győri Teleki utcában, a Dunakapu téri nagyberuházás közvetlen szomszédságában.
A lakó a Kisalföldnek elmondta: mielőtt az építés elkezdődött, egy budapesti cég emberei jártak nála és a szomszédjainál, hogy felmérjék a lakásaik állapotát. Feljegyezték a hibákat, ellenőrizték az épület mozgását, szenzorokat tettek a házra.

– Azt mondták, azon lesznek, hogy a munkák ne okozzanak nagy kárt, de repedésekre számítanunk kell. Ki és mikor foglalkozik a javítással? – kérdezte olvasónk.

Érdeklődésünkre Németh Zoltán, a Dunakapu téri fejlesztés projektkoordinátora azt mondta: – A helyreállítás az önkormányzat és a Győr-Szol által megbízott kivitelező feladata, költsége, elvégezni pedig akkor fogja, amikor véget ér a munka. Az ilyen jellegű problémákat a kivitelező felé vagy akár felénk is érdemes jelezni.

Csak a mélygarázs munkálatait nem zavarja a hó és a hideg, a hét végére el is készülnek a műgyanta burkolat kialakításával. Ezt követi majd a sorompó, a fizetőautomata és a foglaltságérzékelő elhelyez
Csak a mélygarázs munkálatait nem zavarja a hó és a hideg, a hét végére el is készülnek a műgyanta burkolat kialakításával. Ezt követi majd a sorompó, a fizetőautomata és a foglaltságérzékelő elhelyezése. A műszaki készültség március végére a remények szerint eléri a 100 százalékot. Fotó: Mészáros Mátyás


– Az állapotfelméréseket a munkaterület átadása előtt szokták elvégezni a kivitelező által megbízott szakemberek – mondta általánosságban a projektkoordinátor. – Ez a Dunakapu tér esetében 2013 augusztus közepét megelőzően történt meg. Azt, hogy mely ingatlanokat érinti a vizsgálat, az építéshatóság előírásai, illetve az egyes munkálatokhoz kapcsolódó hatásterület határozza meg. Más a hatásterület egy térburkolásnál, és más – például a mélygarázsnál –, ha tizenkét méteres mélységben dolgoznak.

A vizsgálat a kivitelező érdeke is, hiszen megmutatja, mely károk köthetők a beruházáshoz és melyek nem. Mely hibákért felelősek és melyekért nem.Németh Zoltán elmondta: nem a Dunakapu téri fejlesztés az első a városban, amelyet felmérés előzött meg. Ilyen volt a Nádor aluljáró építése vagy akár a Széchenyi tér felújítása is.

Visszatérve a Dunakapu térre, a projektkoordinátor hozzátette: nem akarták értelmetlenül korlátozni a gyalogosforgalmat, ezért járhatjuk be a teret, a beruházás azonban még nem fejeződött be.

– Várunk a jó időre. Ami még hátravan, az a korzó megépítése, a felszín burkolása a rezidenciáig, a térről a Duna-partra vezető akadálymentes rámpából viszont már most sokat láthat, aki arra jár. Az utcabútorok és növények kihelyezése, rendezése is tavaszra marad, a térburkolatot és a felépítményeket díszítő LED-csíkok elhelyezése két-három héten belül fejeződhet be.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokat fizet a Tescóban? Az üzletláncok ezekkel a trükkökkel ösztönzik még több vásárlásra!

Gondolkodott már azon, miért nem tudja megállni a felesleges pénzszórást a boltokban? Nos, leginkább azért, mert számos jól bevált módszert vetnek be az üzletek. Szavazás. Tovább olvasom