Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Dunakapu tér - Használhatják a gyalogosok, biciklisek

A kerítés elbontása után hétfő óta használható a győri Dunakapu tér. A felújítás csak jövőre fejeződik be, az avató ünnepséget áprilisban tarthatják.
„Végignéztem az egész építkezést. A teret lehetett volna másként is kialakítani, de nekem ez a megoldás is tetszik" – mondta a kisalfold.hu-nak Boros József győri nyugdíjas hétfőn délután, aki az elsők között lépett a megújult Dunakapu térre. Borkai Zsolt polgármester és Németh Zoltán projektkoordinátor néhány perccel korábban helyezett fel egy kisteherautóra két kerítésdarabot, majd a kivitelező cégek munkatársai folytatták a bontást.

Borkai Zsolt a rögtönzött sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta: a beruházás – a tér felújítása, rendezvénytérré alakítása és a mélygarázs építése – még nem fejeződött be, de annyira már elkészült, hogy a gyalogosok és a bicikliúton a biciklisek biztonsággal használhassák a területet. Hozzátette: az avató ünnepséget áprilisra tervezik.

˝Hétfői, friss panorámafotó 3,5 év után˝ - írta olvasónk. Fotó: Lengyel József. A nagyobb méretért kattintson a képre!
˝Hétfői, friss panorámafotó 3,5 év után˝ - írta olvasónk. Fotó: Lengyel József. A nagyobb méretért kattintson a képre!


Németh Zoltán arról beszélt, milyen munkálatok vannak még hátra. Ezek között említette a Dunapart Rezidenciáig vezető korzó építését, a színpad melletti vízmedencék burkolását, a vízpart akadálymentes megközelítését lehetővé tevő rámpa, a felszíni beléptető rendszer és a díszvilágítás kialakítását. Az utóbbi helyét egyelőre hungarocellsávok jelzik. A trafókat és a vécét rejtő épületben belsőépítészeti munkákkal, a mélygarázsban pedig ugyancsak a belsőépítészeti munkákkal, a felületképzéssel és a beléptető rendszer kiépítésével nem végeztek a szakemberek. Egy trafó is hiányzik még, ami az óriásgarázs automata tűzoltó berendezésének tartalék-áramforrását biztosítja.

A tér körüli épületek megújulása folyamatos. Az 1., 2., 3., 4. és 5 számú ház elkészült, a 6-os (a Győrszol új épülete) idén fog. A 7-es és a 8-as rekonstrukciója jövőre történik meg, de a 9-est is felújítják. Egyedül a magántulajdonban lévő Dunakapu tér 4. számú ingatlanról nincs információja a városházának.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szexi Mikulások és dögös rúdtáncosok a győri éjszakában - fotók

Ez ám a dilemma: ki a dögösebb? Egy szexi Mikulás vagy egy rudtáncos? Tovább olvasom