Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Dunai Hajós emlékversenyt rendeztek Győrben - fotók

A Felső Dunai Vízipolgárőrség második alkalommal Győrben, a Mosoni-Dunán és partján, valamint a Rába Kalandparkban rendezte meg Zsirai Sándor tiszteletére a Dunai Hajós emlékverseny.

A megmérettetésben a győriek mellett budapesti, komáromi, szombathelyi középiskolák csapatai vettek részt.


A diákok – lányok és fiúk vegyesen – evezésben, lövészetben és terepgyakorlatban mérték össze erejüket. A versenyen, amit a győri Bercsényi Iskola nyert, minden csapat kemény harcot vívott az elsőségért.


A szervezők célja egyrészt a Zsirai Sándorra emlékezés volt, másrészt az, hogy a versenyzőkkel megismertessék a Duna, a folyóvíz szépségét, valamint rendészeti, vízi rendészeti, lő-, evezős-, elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek a résztvevők.


A diákok a tavalyihoz hasonlóan most is bebizonyították, hogy a sport a mozgás egy megfelelő környezetben és helyszínen a környezet szeretetére, versenyteljesítményre, és ezen keresztül egészséges életmódra ösztönöz, nevel mind e mellet jó szórakozást is nyújt.


Zsirai Sándor alias „Zsiros" 1948-ban Győrben született. Nagy álma teljesült, amikor a saját tervezésű és építésű hajójával a ˝Nyuszifüllel˝, megkezdte a hajózást 1990-ben. Igazi hajósként szelte a habokat Rajkától Esztergomig. A Felső Dunai Vízipolgárőrséget 2011 novemberéig erősítette és segítette, a közt szolgálta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pozsgai János ma lenne 50 éves

Ma lenne 50 éves Pozsgai János, mindannyiunk Pozsija, akire akarata ellenére sem tudunk könnyek… Tovább olvasom