Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Dunacenter lesz a név

Tavaszra lebontják a győri Gardénia-gyárat, hogy a helyére egy év alatt bevásárlóközpontot építsenek.
A Magyar Gallup Intézet ezer győri lakost kérdezett meg nemrégiben arról, hogy Dunacenter vagy Pannoniacenter legyen a Gardénia-gyár helyén felépülő bevásárlóközpont neve. A többség az előbbire szavazott, így a kérdés eldőlt – tájékoztatta a Kisalföldet Ivan Holler, az rt. igazgatótanácsi tagja, a Pannonia Shopping Center Ingatlanfejlesztési Kft. ügyvezetője.

Kattintson a képre >>
Az építkezés jövőre kezdődik, és a létesítmény 2007 áprilisától várja a vásárlókat. A befektető a Gardénia többségi tulajdonosa, a Hungarian Industries GmbH által alapított Pannonia Shopping Center Ingatlanfejlesztési Kft., valamint a Hungarian Industriesból és a List-csoportból álló társulás, amely már jóváhagyta a fejlesztés lényegi elemeit. A generáltervező a Czernin Gruppe lesz.

Az építkezés első szakaszában 31 ezer négyzetméter eladófelületet hoznak létre, amit később 48 ezresre bővítenek. A földszintre élelmiszer-szupermarketet, textilipari és cipőkereskedéseket, gyermekdivat-, elektronikai és barkács áruházat, autóalkatrész-, bútor-, játék-, sport-, írószer- és könyvesboltot, míg az emeletre fitneszcentrumot, diszkót, kaszinót, biliárd- és bowlingtermet, valamint vendéglátóegységeket terveznek.

A befektetők a beruházás mellett több érvet hoznak fel, például hogy hazánk gazdasága évente 4 százalékkal nő, s a győri vásárlóerő már csaknem elérte a budapesti szintet. Úgy tudjuk, ennek megfelelően az üzlethelyiség-bérlőknek a bérleti díjon felül a nettó bevételből legalább 3,5 százalékot kell fizetni és hozzá kell járulni az üzemeltetési költségekhez (négyzetméterenként havi 1,80 euróval, kb. 450 forinttal), a megnyitási reklámkampányhoz (nyolc héttel a nyitás előtt, négyzetméterenként 6–8 euróval, hozzávetőlegesen 1500–2000 forinttal), és még nem tisztázott mértékben a későbbi hirdetésekhez és magához az építéshez is. A bérlőktől öt-tíz éves hűségnyilatkozatot is elvárnak.

Ivan Holler, az Gardénia rt. igazgatótanácsi tagja, a Pannonia Shopping Center kft. ügyvezetője lapunk kérdésére elmondta: a bontási terveket a következő napokban adják be a polgármesteri hivatalban. A pozitív végkicsengésű környezetvédelmi hatástanulmány ugyancsak megvan már. Az építési engedély megszerzéséhez szükséges tervdokumentáció várhatóan legkésőbb novemberre elkészül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új ravatalozó Ménfőcsanakon

Új ravatalozó építésébe fogott temetőjében a ménfőcsanaki bencés plébánia idén tavasszal. Tovább olvasom