Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Duna Nap az árvíz jegyében Győrben

Duna Nap az árvíz jegyében Győrben

Az idei győri Duna Nap a tíz évvel ezelőtti árhullám tapasztalatainak összegzésével telt. Szimulált olajszennyezés felszámolását is bemutatták a szakemberek.

kisalfold.hu - 2012.06.28. 14:50
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A Mosoni-Duna és a Rába torkolatánál tartott csütörtöki rendezvényen Simon Róbert Balázs győri alpolgármester köszöntő beszédében a 2002-es árhullámra emlékeztetett. „Tíz évvel ezelőtt vonult le a Dunán minden idők legnagyobb árvize, amely soha nem látott magasságokban hömpölygött: a védekezésben példátlan összefogás volt városunkban" – mondta. Hozzátette: az elmúlt és az elkövetkező időszak fejlesztései nagymértékben meghatározzák Győr jövőjét. „Bízom abban, hogy a Kisalföld által elindított: Vizet a Dunába! népi kezdeményezés, amelyet aláírásunkkal mi is támogattunk, hozzájárul ahhoz, hogy végre rendeződjön Győrben a Mosoni-Duna, valamint a Szigetköz jelenleg megoldásra váró problémája" - zárta beszédét.

A Duna Nap-i rendezvényen a Magyar Hidrológia Társaság rendezésében három előadással emlékeztek meg a 2002. évi árvízről, bemutatva annak meteorológiai, hidrológiai és árvízvédelmi vonatkozásait, melyek tapasztalatai a jövőbeli térségi árvédelmi fejlesztéseket alapvetően meghatározzák. A vízügyi igazgatóság a közelmúltban történt szlovákiai olajszennyezés apropóján egy, a Rábát ért szimulált olajszennyezés felszámolását mutatta be.

A gyakorlat keretében egy mobil merülőfaltelepítésére került sor, amellyel lokalizálható az olajszennyezés, így megakadályozható annak a Mosoni-Dunára való kijutása.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...