Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Dugót okozó strandolók

Ikrény - Az út szélén parkolók okoztak közlekedési dugót a napokban az ikrényi tónál. Gergó András polgármester szerint ez már tavaly is okozott gondot, mert megnőtt az ikrényi tó strandjának látogatottsága

A munkából hazatartó falubeliek szerint délutánonként a strandolók autói rendszeresen torlódást okoznak, az üzemeltető szerint csak ritkán kell türelmesnek lenniük.

"Először nem tudtuk, mi történhetett, balesetre gyanakodtunk, mert már fél órája álltunk a hőségben az ikrényi bekötőúton. A szinte elviselhetetlen meleg mellett még a mögöttünk sorakozó erősebb autók fiatal sofőrjeinek dudálása, motorbőgetése is fesztültebbé tette a hangulatot. Aztán ahogy a lassan araszoló sorban előrébb értünk, kiderült: arról van szó, ami nyaranta szinte minden délután négy és hat óra között különösen nagy gondot okoz a munkából hazafelé tartó ikrényieknek. A tónál, a vízisípályánál strandolók autóikkal úgy állnak meg az út mindkét szélén, hogy alig egy sáv marad a közlekedésre. Ráadásul fürdőruhás, felfújható matracot cipelő gyerekek ugranak ki a kocsik elé. A napokban még egy busz és egy kukásautó is beszorult a parkoló kocsik közé. Persze jó lehet a hőségben a strandolás, de találhatnának már valami megoldást a parkolásra˝ – panaszkodott lapunknak olvasónk és több hasonló jelzés is érkezett szerkesztőségünkbe.

Gergó András ikrényi polgármester elmondta: ez már tavaly is okozott gondot, mert megnőtt az ikrényi tó strandjának látogatottsága. Már kérte a közlekedési hatóság, a közlekedésrendészet segítségét, de eddig nem történt semmi. Korábban ugyan kikerült az útszéli parkolást tiltó tábla a kérdéses szakaszon, de másnap reggelre ellopták.

A napokban még egy busz és egy kukásautó is beszorult a parkoló kocsik közé.
– A strandterülethez tartozó parkolóban kilencven autó kényelmesen elfér, ekkora megállóhely kevés strandnál van és ennél több járművel csak ritkán, évente mondjuk háromszor érkeznek hozzánk fürdőzők – állítja Tóth Péter, a strand üzemeltetője és hozzátette: az ilyen ritka alkalmak miatt elnézést kér az arra közlekedőktől, de egyben türelmüket, alkalmazkodásukat is kéri, hiszen "csak fékezniük, lassítaniuk kell azoknak, akik egyébként száguldozni szoktak".

"A napokban a kánikulában tényleg sokan használták ki a fürdő lehetőségét, de előtte szinte nem is volt nyár, annyi eső esett. Nem várható el, hogy ritka alkalmak miatt bővítsük a parkolót, ami nyilván költséges, több tízmilliós beruházást jelent" – fogalmazott az üzemeltető. Szerinte nincsenek veszélyben a parkoló autók utasai, mikor az úton átkelnek, nem is volt eddig emiatti sérülés és szerinte a dugó se volt olyan nagy, amennyire annak érezték, akik a melegben az autókban ültek.

Olvasóink írták

 • 4. Bárándi 2009. augusztus 03. 08:59
  „3. szilidzsi:

  Péntek délután én is alig tudtam már a strand parkolójából is kikanyarodni. Kamionnal, teherautóval ott közlekedni strandidőben egyszerűen lehetetlen.”
 • 3. szilidzsi 2009. július 30. 20:27
  „Tisztelt okoskodók!
  Könnyen beszéltek Ti, akik max. személyautóval, vagy motorral, esetleg kerékpárral haladtok a kérdéses útszakaszon. Csak egyszer próbálnátok egy nagyobb kocsival, kamionnal, traktorral áthaladni, mondjuk egy pénteki napon. Minden nap arra járok, de a parkolási kultúra az valami katasztrófa. Az a tízmilliós parkolóbővítés nagyon kamuszagú!!!”
 • 2. Bárándi 2009. július 29. 12:10
  „Szuper strand és jó árak. S mivel a pénztárca egyre szűkebb, az érdeklődés egyre nagyobb, így érdemes lenne a parkoló bővítése.
  Bugyi település mellett (Pest megye) van egy hasonló tó. Rukkel tó. Ott ügyesen bővítették a parkolót, de néha ott is dugó alakul ki. A parkoló saját területen belüli meghosszabbításával jelentősen javulna a helyzet, hiszen ott egy elég hosszú szabad terület. Minimum dupla annyian parkolhatnának belül. a jegyvásárlás pedig még az autóból történhetne, így elkerülhetőek lennének a bliccelők.
  100-200 Ft-os parkolási díjat is szívesen kibírna az ember az autója biztonságáért, amivel megtérülne a beruházás.”
 • 1. Truder 2009. július 29. 12:03
  „Az útpadkán parkoló autók lehet,hogy akadályozzák némileg a forgalmat,de dugót nem hinném,hogy okoznak,ugyanis bőven el lehet haladni mellettük.Aki azt állítja,hogy nem,szerintem kötekedni akar!Én is voltam már kint többször,és csak néha tapasztaltam az út szélén való parkolást.Legalább nem száguldanak ész nélkül azon a szakaszon.
  Amúgy meg jó a strand,kedvező a belépő,kellemes és szép a környezet!!!Örüljünk,hogy ilyen is van!(alig van már Győrben normális fürdőhely)Nem érzi az ember,hogy lehúzzák...Persze van,akinek nem lehet jót tenni..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradás a sajtóházban

Győr - Nyáron a szokásosnál is kevesebb a vér, életmentő műtétek azonban ilyenkor sem maradhatnak… Tovább olvasom