Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Dugót okoznak a strandolók az ikrényi tónál

Évek óta dugót okoznak a strandolók nyaranta az ikrényi tónál, mert a faluba vezető út mellett parkolnak le. A fürdőhely működtetője vállalta: nagy hőségben az autók leállását irányítani fogják.

– Már megint nehéz hazajutnunk délutánonként, hétvégenként Ikrénybe, mert a tónál fürdőzők hosszú szakaszon nagyobb autóikkal is alig lehúzódva állnak meg az úton, így nem tudják kikerülni egymást a szembe jövő kocsik.

Minap egy szalmaszállító szorult be ebbe a dugóba, ezért a szokásosnál is tovább kellett várakoznunk.

Mi lenne, ha mentőnek vagy tűzoltónak kellene Ikrénybe sietnie? S közben látszik, hogy a strandüzemeltető csak a parkoló felét nyitotta meg – panaszolták olvasóink. Ugyanarról a problémáról beszéltek, amiről 2008 óta nyaranta már többször írtunk lapunkban.

Ugyanis amikor sokan fürdőznek itt, az aszfalt szélén parkoló autók egysávosra szűkítik a faluba vezető utat, pedig tavaly a körjegyző intézkedése nyomán az üzemeltető gabonatáblányi hellyel bővítette parkolóját.

Németh Tamás ikrényi polgármester újra beszélt erről a működtetővel és kiderült: azért nem nyitotta meg még nagyobb részen a parkolót, mert sportpályákkal akarja bővíteni a strandot.

Azonban vállalta, hogy ha megtelik az autóknak kijelölt terület, akkor embert biztosít arra, hogy irányítsa az út mellé leállókat. Fontos ugyanis, hogy megfelelőképp lehúzódjanak, ne úgy hagyják ott járműveiket, hogy azok akadályozzák a közlekedést.

A faluvezető pedig a hazafelé igyekvő helyiek türelmét kéri, mert nyaranta a tó mellett valóban csak lassan haladhatnak, de szerinte ez csak a legmelegebb napokon jelent gondot.

Úgy véli, a tűzoltók, a mentők be tudnak jutni a községbe, de a mezőgazdasági munkagépek valóban dugót okozhatnak.

Azt kéri az autósoktól, hogy a strandnál figyeljenek egymásra, legyenek előzékenyek, húzódjanak le, kéri, hogy senki ne mások rovására, erőszakosan próbáljon előbbre jutni.

Szavai szerint a strand a falunak előnyt jelent, növeli a település népszerűségét és olcsó, közeli hűsölési lehetőséget nyújt azoknak a városlakóknak, akiknek nem telik nyaralásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki védi meg az eladót, ha `tahó´ a vásárló?

Olvasói kérdés: Van-e valami joga az eladónak, ha arrogánsan és nyomda festéket nem tűrő módon… Tovább olvasom