Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Dugókat hozott a tanévkezdés

Győr - Győrben szinte minden híd és felüljáró bedugult hétfőn reggel, s nehezen lehetett haladni a főutakon. Az iskolák előtt pedig még kaotikusabb volt a helyzet, főképp azokon a helyeken, ahol kevés a parkoló.
Az iskolakezdés napján reggel nyolc után lélegezhettek fel először a győriek, de az örömük nem sokáig tartott: rövidesen a belvárosban ismét állt a forgalom, ezúttal azért, mert valaki – szokás szerint – úgy állt meg a Virágpiacon, hogy az autóbuszok nem tudtak behajtani a szűk utcába... Amíg a járművet el nem vitték, addig állt a forgalom – tulajdonosa többezres büntetéssel úszta meg a dolgot.

Szándékaink szerint cikkünkben Győr tíz legforgalmasabb útját állítottuk volna sorrendbe, de hamar rájöttünk, ennek már nincs sok értelme.

Nem volt ugyanis olyan városrész, ahol könnyen lehetett volna közlekedni, s ez nyilván így marad annak ellenére is, hogy néhány autós esküt tett: a hétfői nap volt az első és utolsó, amikor még „fuvarozta a gyereket".

Győr közlekedési hálózata minden bizonnyal továbbra is témát szolgáltat a lapnak, mert egyelőre jelentős hatást nem látni sem a Nádor aluljárónál, sem a Baross hídnál, s a lámparendszer visszaszámlálója sem tett csodát – minden bizonnyal nem is arra szánták. Kis túlzással elővehetnénk a tavaly ilyenkor írt cikkünket: a Szent István úton fél nyolc és háromnegyed nyolc között mindkét irányban állt a sor, a Nagy Imre úton lefelé haladva fél nyolc körül még „csak" a Gárdonyi-iskoláig ért a Baross híd felé igyekvők sora, háromnegyedkor már majdnem a Szigethy Attila útig. Kisbácsáról másfél kilométeres dugón átverekedve lehetett bejutni a Széchenyi hídra, ahol aztán folytatódott az araszolás. Kollégánk a 82–83-as főút közös bevezetőszakaszának 1-es úton átívelő felüljárójáról tartott a szerkesztőség felé, de a tűzoltóság előtti körforgalomtól egészen az OMV-kútig torlódtak fel a járművek. Akik Marcalvárosba mentek, szintén dugóban találták magukat. Az autósok szerint azonban a Fehérvári úti körgeometriás jelzőlámpás csomópont jól működik: itt korábban rosszabb volt a helyzet.

Ami valóban segítség, az a rendőri jelenlét az iskoláknál. A győri rendőrök szeptember 30-ig minden reggel (hét és nyolc óra között) irányítják a forgalmat a Gárdonyi, a Kölcsey, a marcalvárosi, a gyárvárosi, a tulipános, a Kossuth, a Balázs Béla, a szabadhegyi, a Fekete István és az evangélikus általános iskola előtt. A Győr környéki településeken a körzeti megbízottak a polgárőrséggel közösen oldják meg ezt a feladatot – mondták el lapunknak az érintettek. 

A Kisalföld Volán egyelőre nem változtat a menetrendjén, de pontosan tudják a szakemberek, hogy a megszűnt iskolák miatt bizonyos vonalakon jelentősen változik az utasforgalom (a gyerekeknek az egyik faluból át kell érni a másikba), ezért elképzelhető, hogy néhány héten belül mégis arról adunk hírt, hogy változtatást vezetett be a Volán.

Sudár Ágnes

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdélyi körúton jártak az evezősök

Győr - A hagyományokhoz híven erdélyi körúton jártak a győri evezősök. A hatnapos túrán azok… Tovább olvasom