Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

''Dugóhúzás'' az autósokért

Több tízmillió forintot költenek az átprogramozásra és a kiegészítő jelzésekre.

Több tízmillió forintot költ idén a győri önkormányzat arra, hogy felülvizsgáltassa a város közlekedési lámpáit, összehangolja és kiegészítse azokat. A tervek már készülnek. Ha valaki a Metro Áruház felől érkezik Győrbe és rákanyarodik a Marcalváros I. és II. között vezető 821. számú útra, azt tapasztalja, hogy hiába van elvileg zöldhullám, a gyakorlatban minden közlekedési lámpánál meg kell állni az összetorlódó autók miatt – nem csak csúcsidőben.

A Marcalváros I. és II. között vezető 821. számú úton tapasztalt helyzet az év végére megváltozhat, miután a győri önkormányzat „átvilágíttatja" a rendőrlámpákat.

Németh Zoltán alpolgármester a Kisalföldnek elmondta: idén 80 millió forintot szánnak a közlekedés gyorsítására. Ebből 20 millió forintot már elköltöttek többek között a belvárosi visszaszámláló lámpákra, a Szent István út–Teleki László utcai, valamint a József Attila utca–Jereváni utca–Templom utcai csomópont átalakítására, illetve további burkolatjelfestéshez kapcsolódó forgalomtechnikai beavatkozásokra.

A pénz maradék háromnegyed részéből szakértőkkel felülvizsgáltatják a győri közlekedési lámpák rendszerét, ha szükséges, átprogramozzák azokat.

A politikus úgy vélekedett, az elmúlt években számos nagy közlekedési beruházás valósult meg Győrben, de ezek egymásra gyakorolt hatását senki nem nézte meg.

A jelenleg tervezési szakaszban járó, az év végéig befejezni kívánt munka során áttekintik a már említett 821-es út mellett a Szent István úti, a Mártírok útjai, a Szigethy Attila úti és a Tihanyi Árpád úti szakaszt, elemzik a forgalmat és ahhoz igazítják a lámpákat. Külön figyelmet fordítanak a 821-es úton a Kálvária úti kereszteződésre, valamint arra, érdemes-e négysávosítani annak a Lajta utca és a marcalvárosi bekötőút közötti részét.

Megvizsgálják azt is, hogy a városban sok helyütt olyan kiegészítő jelzőlámpákat szereljenek fel, amelyek tilos jelzésnél zöld utat adnak valamilyen irányba. Csak példaként: elképzelhető, hogy ilyet helyeznek el a Szent István úton a Jókai Mór utcánál a Bécs felé haladóknak, a Munkácsy Mihály utcánál pedig a jobbra kanyarodóknak. Ugyanezt tucatnyi más csomópontban is megteszik.

Hancz Gábor

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öveges szellemében

Tizenhetedszer rendezték meg Győrött az ország legrangosabb fizikai megmérettetését, az Öveges József-versenyt. Tanáraink már arra is büszkék lehetnek, hogy megyénkből hatan is bekerültek a nyolcvan versenyző közé, mivel volt olyan megye, ahonnan egy diák sem jutott a döntőbe. Tovább olvasom