Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Drukkerek hamis bérlettel

Győr - Hamisítják a Győri Audi-ETO Kézilabda Club mérkőzéseire szóló bérleteket, amelyekhez fél áron lehetett hozzájutni, amíg a rendőrség be nem avatkozott. Eddig három embert kihallgattak ki, egyikük tagad, s bepanaszolta az eljárást az ügyészségen.

A Győri Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, aki a Győri Audi-ETO KC 2008–2009-es idényére kiadott, állóhelyre szóló, 10 ezer forintos bérleteket meghamisította s a másolatokat fél áron eladta. A feljelentést a klub ügyvezető elnöke, Vanyus Attila tette, aki tanúként elmondta azt is, hogy azokat, akik a klubtól bérleteket vásároltak, nyilvántartják.

A nyomozók ezt az információt felhasználva ellenőrzést tartottak a szeptember 14-i bajnoki mérkőzés előtt. A bűnügyi osztály helyettes vezetője, Szabó György alezredes elmondta lapunknak, hogy 14 – a bérleteket megvásárlók listáján nem szereplő – néző akart hamis bérlettel bemenni a nézőtérre. A valódival szinte megegyező álbelépők számítógéppel készültek, csupán a színük kissé fakóbb.

– A bérleteket gyártó társaság vezetőjének szakvéleményét kértük, aki megállapította, hogy a tizennégy elvett bérletből tizenhárom hamis. Az egy, valódinak bizonyult bérletet visszaadtuk annak, akitől a kollégák elvették, miután elmondta, hogy ő a sógorától kapta kölcsön a belépőt, azért nem szerepelt a neve a nyilvántartásban – tájékoztatott Szabó György.

Az egyik valódi: Eperjes Katalin, az ügy előadója a hamis bérletekkel és külön – balra a legalsó – egy valódi belépő. Fotó: Tóth Gyula
Az egyik valódi: Eperjes Katalin, az ügy előadója a hamis bérletekkel és külön – balra a legalsó – egy valódi belépő. Fotó: Tóth Gyula

Az alezredes elmondta, a további 13 bérlet felmutatói közül hármat már magánokirat-hamisítás vétsége alapos gyanúja miatt kihallgattak.

– Egyikük elmondta, hogy a hamis bérletet az egyik belvárosi szórakozóhelyen vette ötezer forintért egy ott dolgozó pincértől. A megnevezett férfit a napokban hallgattuk ki, azonban a vallomástételt megtagadta, a gyanúsítás ellen panasszal élt, amelynek elbírálása folyamatban van a Győri Városi Ügyészségen. A harmadik gyanúsított elmondta, hogy a hamis belépőt az egyik győri büfében vásárolta egy ismeretlen fiatalembertől – sorolta Szabó György.

Az osztályvezető-helyettes elmondta még, hogy a többi gyanúsítottat a jövőben hallgatják meg, s a vallomásoktól függően egyéb nyomozati lépéseket tesznek, például elvégzik a szembesítéseket.

A Győri Audi-ETO KC ügyvezető elnöke, Vanyus Attila a Kisalföld érdeklődésére elmondta, egyrészt feltűnt, hogy kevesebb állóhelyi bérlet fogyott, mint szokott, másrészt egy hűséges szurkolójuk jelezte, hogy az egyik győri vendéglőben valaki fél áron árulja a bérleteket.

– Miután feljelentést tettem, a rendőrség az első bajnoki mérkőzésen megjelent, s a nyilvántartásunk alapján ellenőrzést tartott. Sikerült is tizennégy embertől lefoglalni hamis bérleteket. Korábban nem volt ilyen, s az ülőhelyeket – amelyekből szinte mindegyik elfogyott – nem hamisítják, mert nagy az esély a lebukásra. Azonban oda kell figyelni, ezért a bérletek gyártójával egyeztettünk, hogy milyen módosításokat kell elvégezni az ilyen esetek megakadályozására. Az igazi azonban a vonalkódos beléptetőrendszer lenne – jegyezte meg Vanyus Attila.

Az elnök némi iróniával hozzátette, még örülhetnének is a történteknek, mivel a csapat mérkőzéseinek színvonala olyan, hogy nagy utánuk az érdeklődés. S általában azt hamisítják, ami értékes és eladható.

Olvasóink írták

  • 1. voodoo 2008. október 24. 23:20
    „Szerintem azért hamisítják, mert sokba kerül a drága.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ska história - Győrben zenél az ország első ska zenekara!

Találós kérdés: a színpadon rendkívül látványos, groteszk mozgású show, minőségi és lebilincselő… Tovább olvasom