Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Drogellenes futás Győrben

Magyarországon minden hétvégén 350 ezer fiatal él tudatmódosító drogokkal.

A legkapósabbak az ún. designer – drogok, melyeket kifejezetten a hatóságok megkerülésére, némi kémiai módosítással hoznak létre. A fiatalok interneten, és offline is hozzájuthatnak ezekhez az akár halált is okozó stimulánsokhoz.



Húsvét szombaton indult el 42 napos útjára a Drogmentes Magyarországért Maraton, ahol több magyar sztár is rajthoz állt a Parlament előtt, hogy futásával demonstráljon a drogok ellen.



Magyarország legnagyobb drogellenes megmozdulásán a sportolók 300 települést érintenek és több, mint 2000 km lefutásával hívják fel a figyelmet a drogok által okozott társadalmi és egyéni veszélyekre.

2010-ben több, mint 36.000 fiatal csatlakozott a futáshoz, kaptak ingyenes drogfelvilágosító anyagokat, valamint hivatalosan is letették a „Drogmentes Kapitány" esküt.



A Mozgalom Védnökei között találhatjuk az anyai örömök előtt álló Janics Natasát, de Erdei Zsolt, Dr. Molnár Tamás (Papesz), vagy Gálvölgyi János is kiáll a jó ügy mellett.



A sportolók április 29-én pénteken délelőtt 11 órakor mintegy 10 iskola részvételével drogellenes programot tartanak az Szechenyi téren, ahol fellép Gáspár Győzi, énekel Erik, és a hírességekkel közösen a gyermekek letehetik a Drogmentes Kapitányi esküt.

42 nap és 2100 km. megtétele után Budapestre június 5-én vasárnap érkezik vissza a csapat.

További információ: www.drogmentes.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisorsoltuk a római vakáció nyertesét!

Öt héten keresztül tartó játékunk lezárult: kisorsoltuk a római utazás nyertesét. Kattintson a cikkbe, hátha Ön utazhat a világ egyik legszebb városába! Tovább olvasom