Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Drogdílerek

A négy jelenlegi gyanúsított mellett akár még tizenöt újabb gyanúsítottja is lehet annak a rendőrségi eljárásnak, amelyben fiatalkorú középiskolások is szerepelnek drogterjesztőként, -fogyasztókként.
Az elmúlt hétvégén egy személyautó utasai két diszkó között voltak éppen, amikor a rendőrök megállították őket – mondta el Farkas Gábor alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának vezetője. A ruházatok átvizsgálásakor az egyik fiatalembernél 38 darab Extasy tablettát tartalmazó zacskót és egy üvegcsét találtak. A 24 éves S. Tibort kihallgatták, aki elmondta, hogy a szert a barátjától vásárolta. A rendőrök megdöbbenésére a terjesztő egy 17 éves fiú, a győri középiskolás K. Gábor volt.
Az őrizetbe vett fiatalember elmondta, hogy február óta valóban többször is vásárolt kábítószert, s amellett, hogy maga is fogyasztotta a drogot, üzletelt is vele. Beszerzési forrásként egy 29 éves nőt, Sz. Szilviát nevezte meg. A zsaruk megtalálták a nőt, annak barátnője, a 24 éves Sz. Róbertné társaságában. Persze addig több lakást is végig kellett járniuk a rendőröknek, mire az ötödik albérleti címen megtalálták a párost.
A két nő bolti lopásokból tartja fenn magát, ám Sz. Szilvia más miatt – a Kisalföld korábban beszámolt az egyik győri gyárban elkövetett CD-lejátszó lopásról – is a rendőrség látókörében volt, illetve van. A nők 500 darab Extasy tablettát vásároltak Budapesten, abból vett tőlük a 17 éves diák 45 darabot 47 ezer forintért, majd maga is fogyasztott belőlük, s 38 darabot S. Tibornak adott el, akinél végül azokat megtalálták.
S. Tibornál egy üvegcsét is találtak, ami a fiatalember bevallása szerint szexuális ajzószert tartalmaz. Ezt azonban a rendőrség szakértő bevonásával még vizsgálja. A szert 3 ezer forintért vásárolta.
Az alezredes elmondta: az ügynek még nincs vége, s valószínű, hogy 10–15 gyanúsított növelheti az akták terjedelmét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átszervezés az áramszolgáltatónál

Létszámcsökkentéssel járó szervezeti átalakításba kezd a győri székhelyű Észak-dunántúli… Tovább olvasom